Intro
Een
makkelijk, vlug klaar soepje, de perfecte opwarmer op een koude
winterdag. Het kaaskrokantje geeft er een feestelijke toets aan. Room
hoeft er niet bij, als je de soep heel goed mixt dan bekom je een
fluwelen soepje. Het
krokantje maken we op de sudderplaat.
Ingrediënten
½
knolselder, schil verwijderd en in stukken gesneden
1 prei,
in ringen gesneden
1
middelmatige ui, gehakt
groentebouillon
3
laurierblaadjes
olijfolie
versgemalen
peper
zeezout
Voor
de kaas krokantjes:
1 kop
versgemalen Cheddar
1 Ã 2
koffielepels bloem
½
theelepel gemalen steranijs, of een ander kruid naar keuze
Bereiding
Schil de
knolselder en snij in stukken. Verwijder
het meeste groen van de prei, was goed en snij het wit gedeelte in
stukken. Hak de
ui grof.
Stoof de
ui aan in een beetje olijfolie op de sudderplaat. Laat glazig worden, maar niet kleuren. Voeg de
prei en de knolselder toe. Kruid met peper en zout. Overgiet
met de hete groentebouillon tot de groenten ruim onderstaan. Voeg de
laurierblaadjes toe. Breng de
inhoud aan de kook op de sudder- of hete plaat. Zet de
pot met deksel op de onderste richel in de sudderoven. Laat de soep
een 2-tal uur staan.
Verwijder
de laurierblaadjes en mix of blender de soep héél fijn.
Het kaaskrokantje maak je op de bake-o-glide op de sudderplaat. Meng
kaas, bloem en kruiden. De bloem zorgt voor een beetje binding. Schep
met een koffielepel hoopjes op de bake-o-glide. Als de kaas begint te
kleuren, draai dan voorzichtig het krokantje om met een spatel en
laat nog eventjes bakken. Neem de
koekjes van de plaat en leg ze op een bord met keukenpapier.
Schep de
soep in borden en werk af met de kaas krokantjes.
Extra / Tip
Deze
kaaskoekjes zijn trouwens ook héél lekker als aperitiefhapje! Kies
om het even welke kaas en probeer eens met volgende kruiden: oregano,
rozemarijn, garam masala, ras-el-hanout, bruschetta kruiden, ...