Intro
Voor
de Foodblogswap december mocht ik rondneuzen op de blog van Fatima. 'Safrana & Argana' is een blog, zoals de naam al doet vermoeden, met héél
wat Marokkaanse gerechten. Eigenlijk het ganse Midden-Oosten komt aan
bod. Fatima
weet ook graag wat ze eet en doet heel wat naslagwerk, dat vind ik
een groot pluspunt. Gerechten met veel groenten komen ruim aan bod. Mijn
oog viel op een coleslaw met rode kool in verwerkt. Rode kool link ik
meteen aan Kerst en zo is mijn 'Christmas coleslaw' geboren. Ik zou
ik niet zijn, als ik het recept helemaal zou volgen. De paprika en
cashewnoten heb ik weggelaten en de rozijnen heb ik vervangen door
gedroogde cranberry's.
We beginnen eraan!
Ingrediënten
250
g witte kool
250
g rode kool
3
wortels
½
rode ui
een
handje gedroogde cranberries
Voor
de dressing:
5
grote eetlepels Griekse yoghurt 2%, Delhaize
2
eetlepels graantjesmosterd
1
eetlepel vloeibare honing
1
eetlepel wijnazijn met frambozensap, Delhaize
2
eetlepels zonnebloemolie, Delhaize
versgemalen
peper
zeezout
Bereiding
Meng alle ingrediënten
voor de dressing. Kruid bij, er mag best wat pit in zitten. Zet
afgedekt weg in de frigo.
Schaaf de rode en witte
kool en de rode ui fijn. Dit gaat super met de foodprocessor van
Kitchenaid. Of gebruik een mandoline. Rasp de wortels.
Giet de dressing over de
groentjes en meng alles luchtig onder elkaar. Werk af met cranberry's.
Een coleslaw is vooral in
de Verenigde Staten héél populair. Ik vind het een perfecte
side-dish.
Extra / Tip
Mijn
derde deelname aan de Foodblogswap, een online 'event' op Facebook. Nederlandse
en Belgische foodbloggers schrijven zich in voor de swap en dan wordt
er elke maand een verdeling gemaakt. Zo kook je eens per maand een
recept van een andere foodblogger. Deze
maand werd mij de blog van Fatima 'Safrana & Argana', toegewezen. Melissa
van 'Sunshine in my Kitchen' maakt iets van mijn blog.