Intro
Een
Indiase curry, alles in één pan, daar ben ik dol op. In een
kwartier heb je alles in je pot, waarna je die laat verdwijnen in de
oven. Jaarlijks
brengen wij een bezoek aan onze vrienden in Engeland en steevast komt
er zo'n pot pure gezelligheid op tafel. De Tikka
Masala kan je zelf maken of 'voor de weinig tijd dagen' bekom je ook
een super resultaat met de Patak's tikka masala pasta, verkrijgbaar
bij Delhaize. Het
pikante bepaal je zelf. Laten we zeggen, met de hieronder vermelde
kruiden, is deze curry voor ons, eerder mild.
Ingrediënten
2
graankipfilets (500 Ã 600 gram), Hoevevlees Maertens
4 rode
paprika's
½
bokaal Patak's tikka masala pasta, Delhaize, 1 bokaal is 165gr
2 uien,
gehalveerd en in dunne plakjes
een stuk
verse gember, 3-tal cm
1 vers
rood pepertje
1 blik
kokosmelk, 400 ml
1 blik
gepelde tomatenstukjes, 400 gram
zonnebloemolie
1 potje
verse koriander, steeltjes
zwarte
peper van de molen
zeezout
Voor
erbij:
basmatirijst
yoghurt,
ik kies voor de yoghurt op Griekse wijze 2% vetgehalte, Delhaize
verse
koriander, de blaadjes
een
handje geschaafde amandelen
1 limoen
Bereiding
Verwijder
het vel van de filets en snij het vlees in gelijke reepjes. Schil de
paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes. Snij de
uien in fijne maantjes. Het
pepertje snij je ook in fijne ringetjes, ik heb er een deel van de
zaadjes ingelaten. Schil de
gember en hak in stukjes. Pluk de
blaadjes van de koriander en hak de steeltjes.
Zet een
pan op de sudderplaat, giet er een geut zonnebloemolie in en laat
warmen. Doe ui,
pepertje, gember en koriandersteeltjes in de pan en laat stoven tot
de uien glazig zijn en lichtgekleurd.
Doe er
de paprika's bij en laat die ook een 5-tal minuten stoven.
Nu gaan
de reepjes kipfilet en tikkamasalapasta erbij. Roer goed om. Vervolgens
is het de beurt aan de geconcasseerde tomaten en de kokosmelk. Extra
vocht hoef je niet toe te voegen. Kruid
met peper en zout. Schep nogmaals alles onder elkaar.
Leg het
deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Zet de
pan 20 Ã 30 minuten op het rooster onderaan in de bakoven. Gebruik
je de sudderoven dan mag het zelfs een uur of langer zijn.
Ondertussen
kan je de amandelschilfers roosteren in een antiaanbakpan of op een
bake-o-glide rechtstreeks op de sudderplaat.
Haal de
curry uit de oven en dien onmiddellijk op. Serveer
iedereen een portie rijst met een flinke schep kip 'Tikka Masala'. Werk de
borden af met een gulle lepel yoghurt, geroosterde amandelschilfers, de korianderblaadjes en een partje limoen.
Extra / Tip
Een
groene sla of een frisse komkommersalade is een prima begeleider.
Rijst
garen in de Aga doe je als volgt:
Doe
de rijst in een pan met dikke bodem. Zet je middelvinger op de rijst
en giet er zoveel koud water bij tot het eerste vingerkootje onder
staat. Breng de rijst aan de kook op de heetste plaat, zonder deksel.
Zodra het water kookt roer je de rijst los van de bodem. Leg nu het
deksel op de pot en zet die in de sudderoven voor een 30 Ã 60
minuten (langer mag ook).
Bron:
Jamie's kookrevolutie