Intro
Vandaag
gaan we eens voor super gezond. Ik heb zin in een gegrild kippetje en
daar maak ik groentefrietjes bij. Uit de
lade van de koelkast haal ik pastinaak en peterseliewortel. Peterseliewortel
lijkt op pastinaak, maar is ietsje kleiner. De smaken liggen ook dicht
bijeen. Beide wortels worden vaak verwerkt in puree of stoofpotjes. De
braadoven van de Aga is trouwens uiterst geschikt om groentjes te
grillen. In 'mijn altijd andere grote groenteschotel' grill ik ook
heel wat groenten.
Ingrediënten
voor 2 personen:
3
peterseliewortels
2
pastinaken
olijfolie
grof
zeezout
rozemarijn,
gemalen*
*In het
najaar laat ik takjes rozemarijn drogen in de sudderoven of in een
schaal bovenop de Aga, pluk de naaldjes af en maal die heel fijn met
de Bamix. Zo bekom je een super kruiding, lekker op aardappeltjes en
gegrilde groenten.
Bereiding
Schil
beide wortels met een dunschiller en snij ze in frietjes van gelijke
dikte. Doe de
groenten in een schaal, besprenkel met wat olijfolie en hussel alles
goed door elkaar. Wees zuinig met olie, zo krijg je het beste
resultaat, de frietjes moeten namelijk krokant bakken. Dus 1 Ã
2 soeplepels is ruim voldoende voor deze hoeveelheid aan groenten.
Leg een
bake-o-glide op de koude plaat en schik er de frietjes op. Zorg
ervoor dat ze losjes naast elkaar liggen. Strooi
er wat rozemarijn poeder over en schuif de plaat zo hoog mogelijk in
de braadoven. Na 20 Ã
30 minuten zijn de groentjes gaar en goudbruin.
Extra / Tip
Strooi
er wat grof zeezout over en dien onmiddellijk op. Lekker met een
zelfgemaakte tomatenketchup en een kippetje.