Intro
Cucuron
klein goed weggedoken pareltje in de Luberon. Na een rondje op de
markt en een heerlijke salade bij Café Gaby in Lourmarin worden we
door de mistral naar dit speldenkopje gedreven.
Straatjes
waar je verdwaald, gesloten typisch blauwe luikjes in al even
typische okerkleurige gevels en een punt van duidelijke herkenning
voor ons filmliefhebbers: de "étang" (vijver) in het centrum van het dorp. Hier werd de romantische
scène gedraaid uit 'A Good Year'.
Ingrediënten
Wat
verzamelen we voor deze tarte:
4
tomaten in verschillende kleuren
herbes
de Provence
100
g tomme de brebis
olijfolie
bladerdeeg
Bereiding
Bekleed
een bakvorm met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in.
Verwarm
de oven op 220°.
Spoel
de tomaten en snij ze in schijfjes van gelijke dikte. Schik ze op het
deeg, wissel af met de verschillende kleurtjes. Kruid met Herbes
de Provence.
Snij
de tomme de brebis
in kleine stukjes en verdeel over de tomaten. Besprenkel met
olijfolie. Kruid met peper en zeezout.
Bak
de taart gedurende 25 Ã 30 minuten.
Extra / Tip
Heerlijk met een gemengde groene salade en een lekkere vinaigrette. Bon
appétit!