Intro
Een
azuurblauwe hemel, 23 graden, en de mistral waait ons richting
Carpentras.
Carpentras
is niet bepaald de stad die je niet mag missen. Maar culinair mag je
dit stadje wel niet links laten liggen. We gaan in deze Gallische
stad met de oudste synagoge van Frankrijk op zoek naar 'Chez Serge' een restaurant dat gekend staat om
zijn heerlijke terroir menuutjes. We
genieten met volle overgave van de Provence in ons bord ...
's
Avonds terug in ons huisje gaan we voor een licht en eenvoudig lokaal
gerechtje om de dag af te sluiten. Een lauw geitenkaasje met in
tijmhoning gebakken vijgen.
Ingrediënten
voor 2 personen:
8 verse
vijgen, die zijn hier volop verkrijgbaar en smaken héérlijk
2
geitenkaasjes, demi-sec
1
soeplepel olijfolie
1 soeplepel
tijmhoning
enkele
takjes verse tijm, de blaadjes fijngehakt
+ nog
enkele takjes tijm
een
zakje gemengde sla
voor
de vinaigrette:
1 soeplepel graantjes mosterd
2 soeplepels olijfolie
1 soeplepel Xérèsazijn
zeezout
Bereiding
Spoel en droog de vijgen. Halveer ze. Snij elk geitenkaasje in 2 schijfjes.
Neem een pannetje met antikleeflaag en
doe er de olijfolie, honing en afgeritste tijmblaadjes in. Zodra de honing
gesmolten is, leg je de vijgen met de aangesneden kant naar onder, in
de hete pan. Laat
1 minuut bakken. Draai ze om en geef de andere kant ook
1 minuut.
Leg de doormidden
gesneden kaasjes bij de vijgen in
de pan. Laat ze héél kort meebakken langs beide kanten. Voeg
ook de takjes tijm toe.
Verdeel de gebakken kaasjes en vijgen
over 2 borden. Werk af met de takjes tijm en wat lekker jus uit het
pannetje.
Extra / Tip
Wij eten er een
lekkere 5-granen
boterham bij en een kommetje salade met de door de echtgenoot
gemaakte dressing, alstublieft!
Bon appétit!