Intro
Na onze
vierdaagse in West-Malling zijn we een beetje aan het afkicken van de
lekkere curry's die we voorgeschoteld kregen bij onze vrienden in
'Gledhill Towers'. Engeland
is voor ons ook een beetje onlosmakelijk verbonden met muffins. Je
vindt ze daar in alle geuren en kleuren. Dus had ik in het
achterhoofd, zodra we thuis zijn maak ik muffins. Als je
op het internet 'muffins' intikt dan wordt je overstelpt door een
grote diversiteit aan recepten. Voor
mijn receptje heb ik mij laten inspireren door Nigella Lawson.
Ik blijf
erbij dat het geheim voor luchtige muffins zit in de combinatie van
bakpoeder, natriumbicarbonaat en karnemelk. Door
polenta toe te voegen aan het deeg krijg je een krokant korstje bovenaan. Dit geeft een aangenaam contrast met de luchtige
structuur binnenin.
Ingrediënten
voor 12 stuks:
Droge
mengsel:
200 g
bloem, gezeefd
50 g
polenta
½
theelepel natriumbicarbonaat
2 theelepels
bakpoeder
100 g
kristal suiker
Natte
mengsel:
1,25 dl
arachideolie
1,25 dl
karnemelk
1 ei
100 g
blauwe bessen
Voor
erbij:
blauwe bessen
yoghurt
Bereiding
Meng het
droge mengsel in een grote kom. Neem een
maatbeker en klop alle ingrediënten voor het natte mengsel, goed
los.
Roer het
oliemengsel door de droge ingrediënten. Doe dit gewoon met een vork
en meng kort. Een klonterig deeg heeft een luchtig resultaat.
Spatel
drie vierden van de blauwe bessen onder het deeg. Verdeel
het deeg over de 12 muffinvormpjes. Strooi de rest van de bessen over
het deeg.
Bak 20 Ã
25 minuten op de tweede richel van onderaan, in de bakoven.
Controleer met de punt van een mes.
Haal de
vorm uit de oven en wacht 5 minuten voordat je de papieren vormpjes
op een draadrooster zet.
Extra / Tip
De
muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. En super
lekker als ze vergezeld zijn van nog meer blauwe bessen en
bessenyoghurt!
And now,
time for tea...