Intro
Op
aanraden van de schoonbroer naar Goult
gereden. Een verborgen pareltje met, hoe kan het ook anders, een paar
toffe restaurantjes. Mocht je soms twijfelen, heerlijk tafelen zit in
de familie.
'Aux
Fines Herbes' is een frisse moderne zaak in een authentiek
dorpje die werkt met heerlijke, maar vooral verse ingrediënten. Eerst
ons heerlijk culinair laten verwennen en dan een bezoek aan het
stadje zelf. Dit verborgen pareltje in de Luberon is echt wel een
bezoekje waard.
Uiteraard
gaan we, eens terug in ons eigen hoekje, het avondeten wat
aanpassen ... nu ja aanpassen … Buurman, wijnmaker, groentekweker,
olijfoliemaker en wat nog allemaal meer heeft de echtgenoot een
tomaatje aangeboden.
Bifteck
wordt deze nieuwe variant genoemd, een zeer vlezige volle tomaat die
tussen de 800 gram en 1 kilo weegt en die een zachte heerlijke
tomatensmaak heeft. Er zitten bijna geen zaadjes in en als je de
tomaat in schijven snijdt,
lijkt het werkelijk steak! En le
goût ... daar zijn geen woorden
voor, dat is puur genieten ... Of
mijnheer Adonis ook nog wat van zijn succulente olijfolie kan
voorzien? Natuurlijk.
Ingrediënten
1
'bifteck'
tomaat
'récolte
à main' olijfolie
Bereiding
Snij de tomaat in schijven en
besprenkel met de grasgroene heerlijk geurende olijfolie. Kruid met
grof zeezout. Met een stuk 'pain de campagne' erbij
is dit een ware delicatesse.
Extra / Tip
Wat lag er nog in ons bordje: zwarte
olijven uit Nyons, gemarineerde
artisjokharten, gemarineerde ansjovis filetjes en een restje fromage
de chèvre. En om te drinken? We
houden het bij een
Côtes
de Ventoux rouge – Domaine
La Tuilière! Bon
appétit!