Intro
Eergisteren
is ons kleindochtertje, Anke geboren. Een klein wondertje, zo klein,
zo volmaakt ... Een
klein mensje, maar een grote gebeurtenis in ons leven! Jullie
begrijpen dat het kokkerellen even op een laag pitje staat en de
ovendeurtjes even dicht blijven. Toch is
het mij gelukt een heerlijk ijsje te maken, eigenlijk een variant op
mijn 'blueberry frozen yoghurt'.
Ingrediënten
600 g
vruchtvlees van rijpe gele perziken
300 g
Griekse yoghurt 2%, Delhaize
3
soeplepels golden syrup of vloeibare honing
1 soeplepel
limoensap
nectarine
of perzik voor erbij
Bereiding
Pel en
ontpit de perziken, snij in stukken.
Doe het
vruchtvlees samen met de syrup en limoensap in een blender of gebruik
een staafmixer. Mix tot een fijne puree.
Spatel
er de Griekse yoghurt onder.
Giet de
inhoud in de vrieskom van de Kitchenaid en laat op stand 1 draaien
gedurende een half uurtje.
Doe het
ijs in een gekoelde kom, dek af en zet 2 tot 3 uur in de diepvries.
Als je het ijs langer in de diepvries wil bewaren, dan zet je best de
kom 1 uur vooraf in de koelkast.
Wij
hebben het ijs graag puur zonder veel zoetstof. Voor de zoetemondjes
onder jullie, voeg je best wat extra syrup of honing toe.
Werk af
met een paar schijfjes nectarine.
Wij
smullen er alvast eentje op een mooi leven voor Anke!