Intro
Ik heb
iets met butternut en zoals ik al eerder vertelde, vind ik het ook
steeds een uitdaging om wortelen lekker te bereiden voor de
echtgenoot. Waarom
eens niet die twee combineren in een lekkere ovenschotel. Voor de
kruiding ging ik te rade bij 'The naked chef', ik herinner mij een
kruidige mengeling die Jamie Oliver gebruikte in een pompoen
bereiding. Dus,
hier het resultaat.
Ingrediënten
voor 2 personen:
½
butternut
1 bond
wortels
400 g
krieltjes
1 teen
knoflook
2 kleine
gedroogde rode pepertjes
½
theelepel venkelzaad
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels korianderzaad
1 theelepel grof zeezout
1 theelepel zwarte peperbolletjes
1 eetlepel
olijfolie
Bereiding
Was de
pompoen en snij hem doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de
pompoen. Snij de halve pompoen in gelijke stukken.
Schraap
de wortels en snij dikkere exemplaren nog eens in twee of in vier. Het komt
erop neer dat alle stukken in dezelfde tijd moeten gaar zijn. De
wortels hebben een iets langere gaartijd, dus moeten de stukken wat
kleiner zijn dan de butternut.
Schrob
de krieltjes en snij grotere exemplaren doormidden.
Neem een
vijzel en doe er de rode pepertjes, venkelzaad, oregano,
korianderzaad, zeezout en peperbolletjes in. Stamp de inhoud zo fijn
mogelijk, dit deel heeft de echtgenoot trouwens voor zijn rekening
genomen! Plet de
knoflook en meng onder het kruidenmengsel.
Schik de
groenten en aardappeltjes in het grote Aga blik of in een ruime
ovenschaal. Besprenkel
met olijfolie en hussel er met je handen de kruidige mengeling door.
Zorg dat alle delen met een laagje bedekt zijn. Haal de aardappeltjes
min of meer naar boven.
Schuif
de schaal zo hoog mogelijk in de braadoven. De groenten zijn gaar in
30 Ã 45 minuten. Controleer met de scherpe punt van een mes.
Extra / Tip
Lekker
met een stukje gegrild vlees.