Intro
Ingrediënten
voor 2 personen:
2
grote, bloemige aardappelen
200
g Americain natuur
1
Hass avocado
1
rood pepertje
4
eetlepels Griekse yoghur
½
theelepel Ras el Hanout
limoensap
1
teentje look
olijfolie
grof
zeezout
zwarte
peper
Bereiding
Schrob
de aardappelen, droog ze niet af. Prik ze rondom in met de punt van
een scherp mes. Wrijf de aardappelen in met zeezout, zo krijg je een
krokant korstje. Leg ze in een ovenschaal, hang die op de 2de
richel van onderaan, in de braadoven, ongeveer 1 uur. Controleer de
gaarheid.
Pers
de look en snij het rode pepertje fijn, de pitjes heb ik erin
gelaten. Fruit de look en pepertje in een weinig olijfolie. Voeg het
vlees toe, bak het rul door er met een spatel in te roeren.
Schil
de avocado, ontpit en snij hem in plakjes. Besprenkel met limoensap,
dit voorkomt verkleuren.
Meng
de Griekse yoghurt met raz-el-hanout en een weinig limoensap.
Snij
de aardappel in twee, maak het kruim wat los met een vork. Verdeel er
het vlees en de partjes avocado over. Werk af met de Griekse yoghurt
en wat gemalen peper.
Een
krokante sla en een passend wijntje is er lekker bij.
Onze
keuze was een Pasqua Montepulciano D'Abruzzo!
Extra / Tip
Ik
heb het receptje gehaald uit een Delhaize tijdschrift.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten