Tex-mex patatje

Intro

Een gepoft patatje, njammie..., het kan zo lekker zijn. En we hoeven echt niet te wachten tot we de bbq bovenhalen. In de oven lukt het ook!
Tex-mex patatje
 

Ingrediënten

voor 2 personen:
2 grote, bloemige aardappelen
200 g Americain natuur
1 Hass avocado
1 rood pepertje
4 eetlepels Griekse yoghur
½ theelepel Ras el Hanout
limoensap
1 teentje look
olijfolie
grof zeezout
zwarte peper
 

Bereiding

Schrob de aardappelen, droog ze niet af. Prik ze rondom in met de punt van een scherp mes. Wrijf de aardappelen in met zeezout, zo krijg je een krokant korstje. Leg ze in een ovenschaal, hang die op de 2de richel van onderaan, in de braadoven, ongeveer 1 uur. Controleer de gaarheid.

Pers de look en snij het rode pepertje fijn, de pitjes heb ik erin gelaten. Fruit de look en pepertje in een weinig olijfolie. Voeg het vlees toe, bak het rul door er met een spatel in te roeren.

Schil de avocado, ontpit en snij hem in plakjes. Besprenkel met limoensap, dit voorkomt verkleuren.

Meng de Griekse yoghurt met raz-el-hanout en een weinig limoensap.

Snij de aardappel in twee, maak het kruim wat los met een vork. Verdeel er het vlees en de partjes avocado over. Werk af met de Griekse yoghurt en wat gemalen peper.
 
Een krokante sla en een passend wijntje is er lekker bij.
Onze keuze was een Pasqua Montepulciano D'Abruzzo!
Tex-mex patatje

Extra / Tip

Ik heb het receptje gehaald uit een Delhaize tijdschrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten