Intro
Laat
het buiten maar vriezen, wij eten een dampende kom soep!
Minestrone
is een 'alles in één soep', met een overvloed aan groenten. Eenmaal
alle ingrediënten in de pot zijn, heb je er geen omkijken meer naar.
De sudderoven (90°Ã 100°) doet voor jou de rest.
De
soep heb ik gemaakt met een bouillon getrokken van een
runderschenkel. Het vlees gaat later ook in de minestrone.
Ingrediënten
1
liter tomatenpulp, van goeie kwaliteit (vorige jaar, toen de tomaten
op zijn best waren, heb ik pulp gemaakt en een voorraadje aangelegd in
de diepvries)
vers
gemaakte bouillon, ontvet
het
vlees van de schenkel, in kleine stukjes gesneden
2
uien
4
à 6 stengels witte selder, grof gesneden
4
knoflooktenen
1
el balsamicoazijn
olijfolie
2
à 3 sjalotten in dunne ringen gesneden
paar
takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
70
g tomatenpuree
4
wortels, in blokjes gesneden
250
g fijne boontjes, topjes afgesneden en gehalveerd
½
bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
1
courgette, ongeschild, in blokjes
200
g doperwten (mag diepvries zijn)
bokaaltje
witte bonen, gespoeld en uitgelekt
120
g Rigatoni
fijngesneden
basilicum
Parmegiano
Bereiding
DE DAG VOORAF:
Breng
de schenkel aan de kook met voldoende water en groenten zoals
wortels, groen van prei, ui en de bladeren van de selder. Tijm,
laurier, peterseliestengels, rozemarijn, gekneusde peperbolletjes en
zout.
Breng
aan de kook op de hete plaat en zet gedurende een 4-tal uur in de
sudderoven. Zet op een koele plaats. Na enkele uren haal je het vlees
uit, zeef de bouillon en zet die in de koelkast.
Snijd
de uien in grove stukken en doe die samen met de bleekselderij en de
ongepelde knoflooktenen in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met
de balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie, schep de inhoud om en
gaar de groenten in het midden van de braadoven gedurende 20 minuten.
Laat eventjes afkoelen. Doe de inhoud van de schaal in de KitchenAid
blender en pureer alles fijn. Vergeet niet het pelletje van de
knoflook te verwijderen!
Neem
een grote pot en fruit de sjalotten samen met de rozemarijn in een
geutje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat eventjes
meestoven. Doe de tomatenpulp en de inhoud van de blender ook in de
pot.
Nu
gaan de gesneden wortels, boontjes, bloemkool, courgette, en
doperwten bij de soep. Overgiet met de bouillon tot alle groentjes
ruim onderstaan. Breng aan de kook op de hete plaat. Voeg de witte
bonen en de Rigatoni toe.
Plaats
het deksel op de pot. Laat de minestrone 1 uurtje garen en op smaak
komen in de sudderoven.
Als
de soep te dik is kan je nu nog wat hete bouillon toevoegen.
Breng
verder op smaak met peper en zout.
Extra / Tip
Serveer
in grote kommen, doe wat van de schenkel in de kom, schep er de soep
op. Werk af met gescheurde blaadjes basilicum en geschaafde Parmegiano.
sperziebonen,lunch,rigatoni,courgette,minestrone,soep,peulvruchten,doperwten,pasta,
maaltijdsoep,bleekselderij,Italië,parmezaan,wortels,bloemkool,witte bonen,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten