Intro
Langzaam geroosterde groenten in het gezelschap van geurige kruiden zoals komijn en koriander. Een verwarmend gerecht, ideaal bij deze vries temperaturen.
Ingrediënten
1
kg wortels, geschild
4
pastinaken, geschild
2
rode ui
2
grote sjalotten
2
el olijfolie
2
el balsamicoazijn
2
el geschaafde amandelen
voor
de couscous:
200
g couscous
1
tl komijnpoeder
1
tl komijnzaad
1
tl korianderpoeder
1
tl korianderzaad
40
g blonde rozijnen
1
el olijfolie
1
à 2 el limoensap
korianderblaadjes
Bereiding
Bekleed
de grote AGA bakschaal met bake-o-glide. Snij de wortels in de lengte
middendoor. Doe hetzelfde met de pastinaken, het dikste stuk nogmaals
middendoor of in drie delen. Het is de bedoeling dat alle stukken
ongeveer van gelijke grootte zijn. Pel de rode ui en de sjalotten en
snij die in vier. Leg alle groenten in de schaal. Besprenkel met
balsamico en olijfolie, bestrooi met peper en zout en schep goed door
elkaar. Schuif de bakschaal in het midden van de bakoven (180°).
Rooster gedurende 45 minuten of tot de groenten zacht en goudbruin
zijn.
Ondertussen
maak je de couscous. Doe de koriander en komijn in een pot zonder
vetstof. Rooster die kruiden eventjes op de sudderplaat, tot de
geuren vrijkomen, laat ze wel niet aanbranden. De couscous en de
rozijnen mogen er nu bij,
voeg
er kokend water bij tot ongeveer 1 cm boven de couscous en
roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pot en plaats die
achteraan de AGA gedurende 5 minuten. Voeg de olie en limoensap toe
en maak de korrels los met een vork.
Rooster
op de sudderplaat of op de bodem van de braadoven, de geschaafde
amandelen in een droge antikleefpan, tot ze goudgeel zijn.
Schep
de couscous in een schaal, schik de groenten in het midden, bestrooi
met de geroosterde amandelen en werk af met korianderblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten