Intro
Het gure weer buiten en de gezellige warmte binnen deed mijn ventje luidop denken aan een Duveltje. Ik
dacht laat ik hem eens verwennen met een "Duvels stoofpotje"!
Rundstoofvlees
in combinatie met een variëteit aan wintergroenten en een Duvel
tripel hop. Heerlijk zo'n pot winterse gezelligheid op tafel te
zetten.
Ingrediënten
1
kg rundstoofvlees van Hoevevlees Maertens
Bereiding
Schil
de groenten en snij ze in grove stukken. Het is de bedoeling dat
alles nog herkenbaar is na het garen. De aardappelen heb ik geschild,
de volgende keer gebruik ik kleine aardappelen met de pel aan en
ongesneden. Je kan dus alle kanten op. Je kan ook andere groenten verwerken in deze cocotte.
Je
neemt best een ruime gietijzeren stoofpot. Bak de stukken vlees aan
in een klontje boter. Doe dit in verschillende keren, teveel vlees in
een keer geeft geen mooi resultaat. Werk op de heetste plaat,
afwisselend met de sudderplaat. Schep het vlees uit de pot.
Stoof
nu de ui aan tot die lichtbruin en glazig is, laat de geperste look
kort meestoven. Voeg het vlees toe, zeef er 1 à 2 lepels bloem over,
roer en laat nog eventjes meebakken. Kruid het vlees met peper & zout.
Voeg
nu alle overige groenten toe. Schep om, voeg de laurierblaadjes en de
takjes tijm toe. Overgiet de inhoud met de fond en het flesje Duvel.
Het is niet noodzakelijk dat alles onderstaat, tijdens het garen
geven de groenten ook nog vocht af.
Breng
de stoofschotel aan de kook en zet die in de sudderoven voor een
4-tal uren. In de sudderoven mag het vlees langer blijven staan
zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Je kan dus gerust het
stoofpotje in de voormiddag maken en tot 's avonds in de oven laten
staan.