Intro
Oktober
is de pompoenmaand! Je ziet ze in alle maten en kleuren, ze ogen
mooi, ze zijn goed voor de gezondheid, bevatten weinig calorieën en
bovendien één van mijn lievelingsgroenten! Volgend
receptje heb ik gevonden in een boek van Jamie Oliver, Happy Days met
The Naked Chef.
Het
is echt een fantastisch gerecht en kan bovendien helemaal vooraf
klaargemaakt worden. De rijst hoef je niet voor te koken, die gaat
bij de vulling in de pompoen en wordt zo gaar!
Ingrediënten
Wat
heb ik gebruikt voor 2 personen:
2 Butternut pompoenen
1
rode ui, fijngehakt
2
tenen knoflook, geperst
1
theelepel korianderzaad, gestampt in de vijzel
1
chili pepertje, fijngesneden of in de vijzel als het een gedroogd is
enkele
takjes rozemarijn, alleen de naaldjes gebruiken en fijnhakken
8
zongedroogde tomaatjes, gehakt
zeezout
en zwarte peper
100
g basmatirijst
2
soeplepel pijnboompitten
Bereiding
Schrob
de pompoenen en droog ze af, want we eten de schil op! Halveer de
pompoenen en verwijder de zaadjes. Met een parisiennelepel haal je
zoveel mogelijk vruchtvlees uit, dit is het zwaardere werk, de
pompoen is behoorlijk hard. Hak het pompoenvlees fijn. Rooster de
pijnboompitten samen met de geplette korianderzaadjes in een droge
pan, dit kan op de vloer van de braadoven.
Doe
een scheutje olijfolie in een pan, voeg de ui, knoflook, pepertje,
rozemarijn en zongedroogde tomaatjes toe, laat een paar minuutjes
bakken. Voeg het pompoenvlees toe, stoof nog een 5-tal minuutjes al
roerend. Als laatste voeg je de rijst en de pijnboompitten toe, kruid
met peper en zout. Als de vulling te droog is, voeg je een klein
geutje water toe.
Nu
leg je de twee helften van een butternut op een stuk aluminiumfolie,
bestrijk de schil met een beetje olijfolie, neem de helft van de
vulling en schep die in de 2 halve pompoenen, druk ze tegen elkaar en
verpak hem in de folie. Doe hetzelfde met de tweede butternut.