Intro
Ingrediënten
2
appels, Elstar
hazelnoten
en cashewnoten
bladerdeeg
2
kardemom zaadjes
stukje
fondant chocolade
Voor
de dorure:
1
eidooier
geutje
melk
Voor
de ijskoffie:
sterke
koffie
kaneelstokje
takje
rozemarijn
klontje
rietsuiker
ijsblokjes
geutje
melk
Bereiding
Schil
de appels en snij ze in kleine stukjes. Hak de noten en de chocolade
in stukjes. Plet de pitjes van de kardemom zaadjes en vermeng alles
in een kom.
Uit
een rol bladerdeeg heb ik 2 cirkels gesneden. De restjes deeg op
elkaar gelegd, uitgerold en zo was er voldoende voor een 3de
appelflap. Schep de vulling op telkens een helft van de cirkels. Meng
1 eidooier met een scheutje melk en bestrijk hiermee de randen van de
cirkels, druk goed aan. Doreer ook de bovenkant.
Leg
de appelflappen op de koude plaat bedekt met bake-o-glide. Schuif de
plaat op het rooster dat op de bodem van de braadoven vloer ligt. Bak
een 20-tal minuten.
De
ijskoffie erbij is heel verrassend! Doe een kaneelstokje, een takje
rozemarijn en een klontje rietsuiker in een glas. Vul het glas voor
de helft met koffie (mag best een sterke koffie zijn), voeg
ijsblokjes toe en een scheutje melk.