Intro
Eigenlijk
kan je met deze basis zanddeeg taartjes alle kanten uit. Je kan ze
vullen met banketbakkersroom, mascarponé, ricotta, slagroom, zure
room...
Als
afwerking kies je fruit naargelang het seizoen. Ik heb deze
aardbeientaartjes gemaakt voor Vaderdag, maar ze waren nog niet op de
blog geraakt, dus bij deze...
Ingrediënten
Voor het
zanddeeg heb je nodig:
Hoeveelheid
voldoende voor 6 kleine taartjes
200 g
bloem
125 g
boter op kamertemperatuur, in vlokjes
60 g
suiker
1 ei
½ tl
vanille-extract
snuifje
zout
Voor
de vulling:
Vanillepudding
aardbeien
frambozen confituur
Bereiding
Doe de
boter en suiker in de mengkom van de KitchenAid en roer met de platte
menghaak op stand 2 tot het mengsel romig en luchtig is. Voeg het ei
en vanille toe en meng kort. Zeef de bloem en meng met de boter op
stand 1. Je hoeft het deeg niet te kneden, maar zorg gewoon dat alle
ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Hoe langer je het deeg
bewerkt, hoe moeilijker het wordt om uit te rollen. Verpak het deeg
in plastic folie en bewaar minstens 2 uur in de koelkast.
Beleg de vormpjes met het deeg en prik even in. Zet de beklede taartvormpjes een halfuurtje in de koelkast.
Schik de vormpjes op de koude plaat en schuif die op de bodem van de braadoven. Bak de taartjes 10 à 15 min tot ze goudbruin zijn. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
In de plaats van banketbakkersroom, heb ik 'voor mijn eigen good-feeling' een vanillepudding gemaakt met een zakje Imperial, daar gaan geen eidooiers in. Maken zoals op het pakje vermeld en laten afkoelen, afgedekt met plastiekfolie om velvorming te voorkomen.
Nu rest je enkel nog de deegvormpjes te vullen met de pudding. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze doormidden. Zet ze met het snijvlak op de crème zodat die volledig is bedekt.
Warm de
frambozen confituur lichtjes op en bestrijk er de aardbeien mee.