Intro
Ingrediënten
voor 2 personen:
2 dikke
sneden brood (1,5 cm dik)
2
sneetjes gekookte ham, van goeie kwaliteit
2
sneetjes rauwe ham (bijv. Prosciutto, Ganda ham....) ik heb Superano
(Delhaize) gebruikt
12 half
zongedroogde, gemarineerde tomaten
schilfers
Parmigiano reggiano
1 zakje
rucola (50 gram)
olijventapenade
(in speciaalzaak)
Olijventapenade
is ook makkelijk te maken in de vijzel.
Benodigdheden:
8 à 10
ansjovisfilets in olie
1
knoflookteentje
25
zwarte olijven, ontpit
10 cl
olijfolie
Bereiding
Snij 2
dikke sneden, liefst van een bruin brood, en besmeer die rijkelijk
met de olijventapenade.
Beleg
dan het brood met de 2 sneden ham, de halfgedroogde tomaatjes, de
rucola en werk af met wat schilfers Parmigiano.
Extra / Tip
Zelf doe
ik jaarlijks mijn voorraadje tapenades in tijdens onze vakantie in
Zuid-Frankrijk. Het is zalig speuren op de vele marktjes.
Als
begeleider geef je een gemende sla met een pittige vinaigrette.
Zo tover
je in 10 min een zuiderse toast op tafel.