Intro
Ook die
boer gezien op het nieuws die ontevreden was met de prijzen van de
groothandel en daarom gratis groenten uitdeelde op de markt? Ik
kreeg van hem een plastic zak met als inhoud 5 witte kolen. Witte
kool is nu niet bepaald mijn favoriete groente, maar in deze salade
verwerkt, is die echt héél lekker. Je vraagt je natuurlijk af of
het wel de moeite loont om te bloggen over een simpele koolsalade?
Volgens mij wel, de “coleslaw” is in 15 minuutjes gemaakt, je
hebt meteen een kom vol, is vooraf te maken, en consumptie van
dit voedingsmiddel verbrandt meer calorieën dan het aan het lichaam
afstaat.
Ingrediënten
1 kleine
witte kool ontdaan van de buitenste bladeren
4 à 6
wortels
2 rode
uien
1 grote
of 2 kleinere appels (jonagold)
Dressing
1
eetlepel mayonaise
3
eetlepels platte kaas (kan ook met yoghurt, dan is de dressing
vloeibaarder)
2
theelepels mosterd (ik gebruik de pittige Torhoutse Wostyn)
2
eetlepels rode wijnazijn
1
eetlepel olijfolie
peper
zeezout
Bereiding
Snij de
witte kool, de wortels en de rode ui héél fijn, ik gebruik daarvoor
de mandoline. De appel hoef je niet te schillen en snij die ook in
fijne staafjes.
Meng
voor de dressing alle ingrediënten tot een gladde saus. Proef eerst
eens, het resultaat moet pittig en fris zijn, indien nodig kan je wat
extra mosterd en/of wijnazijn toevoegen. Schep de dressing onder de
groenten en meng alles tot je een perfect koolslaatje hebt. Eventueel
nog afkruiden met peper en zout.