Intro
Wie beweert dat diëten
saai is, die moet eens een praatje maken met mijn echtgenoot. We zijn
het jaar ingezet met calorieën tellen, en nog steeds slaag ik erin
hem lekkere gerechtjes voor te schotelen. En geef toe, als er
variatie in de maaltijden zit, dan kan een mens dit lang volhouden!
Het
gerechtje heb ik gisteren klaargemaakt, en wij vonden het héérlijk!
Het receptje heb ik gehaald uit een knipseltje dat bij de vele andere
in een map is beland.
Ingrediënten
Wat
heb je nodig voor 2 personen:
120
g couscous + kruiden
heet
water
2
tomaten, gepeld, ontpit
1
rode paprika, gepeld
1
komkommer
1
rode ui gesnipperd
verse
peterselie en verse munt
Voor
de balletjes:
300
g rundgehakt
1
sjalot
1
teentje knoflook
1
klein rood chilipepertje
olijfolie
verse
peterselie en koriander
1
koffielepel komijnpoeder
1
eidooier
1
eetlepel magere yoghurt
1
eetlepel paneermeel
zout
en gemalen zwarte peper
Bereiding
Neem
120 g couscous en kokend water. Voeg wat kruiden toe aan het water en
giet over de couscous tot ongeveer 1 cm erboven. Doe een deksel op
de pot en plaats die achteraan op de AGA.
Snij
ondertussen de groentjes in kleine blokjes. Maak de gare couscous los
met een vork. Voeg de groentjes, gehakte peterselie en gehakte munt
toe. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Meng
goed.
Voor
de balletjes, snipper 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en 1 klein
chilipepertje en fruit glazig in een weinig olijfolie.
Meng
in de kom van de Kitchenaid, 300 g rundgehakt met de gestoofde
sjalot, pepertje en knoflook. Voeg 2 eetlepels fijngehakte peterselie
en koriander, 1 koffielepel komijnpoeder, 1 eidooier, 1 eetlepel
magere yoghurt, 1 eetlepel paneermeel toe en kruid met zout en peper
(pas op het pepertje zorgt voor de nodige pit).
Vorm
van dit mengsel een 10-tal gelijke balletjes. Steek er een satéstokje
door en leg de balletjes op een Bake-O-Glide op de sudderplaat,
schroei ze toe langs beide kanten, dit duurt zo een 3-tal minuten.
Leg nu de balletjes met Bake-O-Glide op de koude plaat en schuif die
bovenaan in de braadoven voor ongeveer een 10-tal min.
Schep
de koude tabouleh op 2 borden, leg er enkele rundspiesjes bij
(afgewerkt met een stukje limoen). Wij hebben er verse boontjes bij
gegeten, gezien het de bedoeling is dat de helft van je bord bedekt
is met groenten.