Info
Heerlijk
om in het weekend je dag te beginnen met muffins!
Wat
betreft de vulling durf ik wel te variëren, chocolade stukjes,
gedroogd of gekonfijt fruit, nootjes, stemgember, of wat je maar
lust. Ook kan je variëren met andere meel- of suikersoorten, of kan
je specerijen of geraspte citrusschil toevoegen. Karnemelk in
plaats van melk is heel verrassend!
Ik ben
op een recept uitgekomen met gedroogde cranberry's (zijn te koop in
Delhaize, staan bij alle andere gedroogde vruchten). Nu alles rondom
ons de Kerstsfeer uitstraalt, kon ik niet laten om die eens uit te
proberen.
Muffins
zijn in feite heel makkelijk te maken. Je hebt de droge ingrediënten
en een vochtig mengsel.
Ingrediënten
Droge
ingrediënten
250 g
bloem
2 ½
theelepel bakpoeder
½
theelepel bicarbonaat
100 g
kristalsuiker
1
eetlepel kaneel
snuifje
geraspte nootmuskaat
geraspte
schil van 2 mandarijnen
gedroogde cranberry's
Vochtig
mengsel
sap
van 2 mandarijnen
melk
0,75
dl zonnebloemolie
1
ei
Bereiding
Neem een
kom, doe er de droge ingrediënten in.
In een
maatbeker doe je het sap van de mandarijnen, vul aan met melk tot je
2 dl vocht hebt. Voeg het ei en de zonnebloemolie toe. Giet de inhoud
van de maatbeker bij de droge ingrediënten. Roer kort door elkaar,
het deeg mag zeker nog klonterig zijn.
Spatel
de cranberry's onder en schep het beslag in de muffinvorm of in
papieren vormpjes.
Bak de
muffins 20 Ã 25 min op een rooster op de onderste richel van de
bakoven.
Extra / Tip
Muffins
worden snel "oud", je kan ze weer lekker vers maken door ze enkele min
onder in de braadoven te zetten.