Intro
Scones zijn voor mij "Very Britisch". Het enige wat je verder nodig hebt is; thee, clotted cream en aarbeienjam.
Ingrediënten
450 g
zelfrijzend bakmeel
3
theelepels bakpoeder
snuifje
zeezout
75 g
koude boter in blokjes
50 g
fijne kristalsuiker
2,25 dl
volle melk, plus extra voor het bestrijken
Bereiding
Zeef de bloem.
Meng de bloem, het
bakpoeder en het zout in de kom van de Kitchenaid.
Snijd de boter in
kleine stukjes en voeg toe.
Meng met platte menghaak kort tot een
kruimelig deeg.
Roer de suiker erdoor en voeg de melk, beetje bij
beetje, toe en kneed snel tot een samenhangend deeg dat niet meer
plakt.
Rol het
deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca 2,5cm
dik.
Steek er met een deeguitsteekvorm cirkels uit van 6 cm doorsnee
en leg die op Leg op een vel Bake-O-Glide op je de bakplaat.
Zet ze 20 min in de ijskast.
Bestrijk
de bovenkant van de scones met wat melk en bak 20 min op het rooster
op de braadovenvloer.
Neem ze
uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Extra / Tip
Bij ons
is clotted cream moeilijk te vinden. Voor een goede vervanger klop je
2 dl slagroom lobbig. Voeg 200 gr mascarpone al kloppend in gedeeltes
toe en klop de room en de mascarpone samen verder stijf.
Ik durf
de cream wel eens vervangen door Griekse yoghurt, ook héél lekker!
Zo voel ik mij ook wat minder schuldig wat de calorietjes betreft.
Scones worden doormidden gesneden.
Enjoy!