Intro
Gazpacho, de klassieke koude Spaanse tomatensoep.
Dit is het allereerste receptje op mijn blog.
Ik won er overigens een mooie prijs mee bij Zesta! (nu VTM Koken).
Ingrediënten
1 komkommer (geschild)
400 gram tomatenblokjes van verse tomaten 4 rode paprika's (ik grill die eerst en pel ze daarna)
1 teentje look
100 ml olijfolie
3 el frambozenazijn
Cayennepeper
Zout
400 gram tomatenblokjes van verse tomaten 4 rode paprika's (ik grill die eerst en pel ze daarna)
1 teentje look
100 ml olijfolie
3 el frambozenazijn
Cayennepeper
Zout
Bereiding
Snij de
komkommer en de paprika's in stukken (persoonlijk pel ik ze ook, maar dat is geen must).
Doe ze samen met de tomatenblokjes, knoflookteentje, olijfolie en frambozenazijn in de blender en mix fijn.
Voeg indien nodig wat groentebouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Kruid met cayennepeper en zout. Bewaar de gazpacho in de koelkast tot het serveren.
Extra / Tip
Geef een leuke, originele toets aan dit receptje door de gazpacho te serveren in een "Weck"flesje (het exemplaar op de foto komt van Dille & Kamille).
komkommer,soep,tomaten,gazpacho,koude soep,frambozenazijn,zomer,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten