Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

Who am I?


Mijn liefde voor lekker eten en alles wat ermee te maken heeft, heb ik met de paplepel binnen gekregen. Mama was altijd bezig in haar kleine oergezellige keuken… dessertborden vol met 'Sneeuwballen'... Boules aan het rijzen onder een dekentje… spekken 'trekken'… bokalen vol ingemaakte groenten uit de tuin… het zelf gekweekte varken verwerken...

Voor mij is koken ontspannen, het maakt me blij. Ik ben dan ook altijd op zoek naar receptjes. Kookprogramma's op TV vervelen mij nooit. Geen enkel tijdschrift blijft intact, altijd kan ik er wel een receptje uitscheuren dat dan in een culinaire papierberg verdwijnt. Ik heb een 'onweerstaanbare dwang' naar boeken- of kookwinkels. Ik kom dan ook zelden met lege handen thuis. 
 
De echtgenoot is mijn grootste fan! We zijn twee handen op één culinaire buik. Onze vakanties staan steeds in het teken van leuke marktjes, de plaatselijke keuken en de typische restaurantjes. Deze laatste blijken we wonderwel te vinden in de meest afgelegen steegjes in de meest onnoemelijke dorpjes.
Verwacht geen culinaire hoogstandjes op mijn blog. Ik maak een dagdagelijkse keuken met oog voor gezonde variatie en op ritme van de seizoenen. Groenten spelen de hoofdrol in mijn menu's. Ik kook streekgebonden maar durf wel eens 'vreemdgaan'. Vetten gebruik ik met mate.


Mijn trouwe rots in de branding is mijn 3-oven AGA. Het is het hart van ons huis en om deze te vervangen zou ik een waterkoker, broodrooster, stomer, friteuse, toaster, microgolf, koffiezet, broodmachine, … en nog andere kast vullende toestellen nodig hebben.

Start cooking!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly