Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 22 november 2015

Tzatziki

Vermoedelijk is dit de populairste dip in Griekenland, tzatziki. Yoghurt, komkommer, look en verse munt of dille, meer is het niet.

Tzatziki

Natuurlijk kan je deze kant-en-klaar kopen, maar je maakt hem met meer smaak en net zo simpel, zelf klaar.

Je gebruikt als basis best een lekkere Griekse yoghurt. Je mengt die met geraspte komkommer. Héél belangrijk! Knijp deze goed uit, zoniet krijg je een waterige bedoening.

Deze zelf gemaakte tzatziki heb ik onder andere gebruikt bij mijn veggie burger, 'The Big Latti'.

Nog een 'wist-je-datje', tzatziki is ook lekker bij gegrild vlees, of als een dikke laag beleg op een pitabroodje.


Wat heb ik gebruikt:

1 komkommer
2 teentje look, geperst
6-8 eetlepels Griekse yoghurt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 eetlepel olijfolie, van goede kwaliteit
munt, een handvol blaadjes fijngehakt


Hoe ga je tewerk:

Was de komkommer, maar schil hem niet.
Rasp de zijkanten van de komkommer met een grove rasp tot je aan de pitjes komt, die gebruik je niet.
Strooi wat zout over de geraspte komkommer en laat een 15-tal minuten staan.

Wikkel de komkommer in een handdoek. Hou de handdoek even onder de koude kraan, wring de handdoek uit zodat het water uit de komkommer kan.

Doe de rasp in een kom.
Schep de Griekse yoghurt bij de komkommer.
Pers er de look over en voeg olijfolie toe.
Kruid met peper en zout.
Werk af met de fijngesnipperde muntblaadjes.

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly