Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 20 november 2015

Gemarineerde rode kool

'Pickled Cabbage' is een lekkernij die we regelmatig en met veel plezier krijgen voorgeschoteld bij John & Bobby. Rode kool is dan ook een van mijn favoriete wintergroenten.

Waar je 'Pickled Cabbage' zowat het hele jaar door eet, geniet je van warme rode kool in de koude maanden van het jaar.

Gemarineerde rode kool

Er is ook nog een minder gekende variant, de gemarineerde rode kool. In feite is dit een 'luie wijven' versie van de 'Pickled Cabbage'. En het is die versie, die je instant klaarmaakt, die ik heb gebruikt voor 'The Big Latti'.

Doordat je de rode kool een tweetal uur laat marineren, is het rauwe eruit.


Wat heb ik gebruikt:

¼ rode kool, Biobello
3 eetlepels rijstazijn
½ theelepel sesamolie
1 theelepel walnotenolie
zeezout en versgemalen zwarte peper

rode kool

Hoe ga je tewerk:

Schaaf de rode kool fijn. Dit gaat gemakkelijk met een mandoline of gebruik een foodprocessor.

rode kool

Meng de rijstazijn, sesamolie en walnotenolie. Voeg peper en zout toe.
Giet dit mengsel over de rodekool. Schep om.
Nu zie je dat, door het toevoegen van de azijn, de rode kool onmiddellijk lichter wordt van kleur.

Laat een 2-tal uur marineren.
Langer kan ook, maar dan wordt de kool wel minder krokant.

Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly