Vorige
week nog eens het boek Easy Iceland van Dagný Rós ter hand genomen.
Dat gebeurt trouwens regelmatig. Inmiddels steken de post-its,
verwijzingen naar nog te maken recepten, er langs alle kanten uit…
dat belooft!
Het boek
van de 'Nigella' van het hoge Noorden staat dan ook vol met
heerlijke, makkelijk te maken gerechten.
Deze
salade van watermeloen stond bovenaan mijn lijstje. Het gerechtje bij
uitstek, om ongeremd te genieten buiten in het zonnetje. Het frisse
van de meloen matcht perfect met het zoutige van de fetakaas.
Lekker
als lichte lunch en volgens Dagný kan je het zelfs als dessert eten!
Watermeloen
bestaat voor 95% uit water. Een leuk wistjedatje, de meloen is
familie van de komkommer en het is eigenlijk geen fruit maar een
groente.
Hoe
herken je trouwens of deze stoere kalebas rijp is? Wel, gewoon door
er op te kloppen, klinkt hij hol, dan is hij rijp.
Bewaar
watermeloen in de koelkast, gekoeld is hij het lekkerst.
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
+/- 1 kg
watermeloen
100
gram gemarineerde feta kaas
½
rode ui of 1 klein exemplaar
handvol
muntblaadjes
een
handvol geroosterde pompoenpitten
sap van
½ limoen
2
eetlepels frambozenazijn
grof
zeezout
zwarte
peper van de molen
Hoe ga
je tewerk:
Feta
marineer ik graag zelf. Snij de kaas in blokjes en doe ze in een
weckpot. Lepel er wat pikante olijfolie over en zet weg in de
koelkast. Zo heb je altijd een potje klaar voor gebruik.
Verwijder
de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes.
De meeste pitten heb ik verwijderd.
Snijd de
rode ui in fijne ringetjes.
Hak de
muntblaadjes grof.
Rooster
de pompoenpitten op bake-o-glide op de sudderplaat of in een
antikleefpan zonder vetstof.
Meng de
blokjes watermeloen met de rode ui en munt.
Sprenkel
er het limoensap en frambozenazijn over. Schep om.
Verdeel
over twee borden.
Werk af
met de fetakaas, de geroosterde pompoenpitten, een vleugje zout en
peper.
Enjoy!
Uit:
Easy Iceland, Dagný Rós
– Salade van watermeloen met feta en munt