Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 9 augustus 2015

Salade van watermeloen met feta en munt

Vorige week nog eens het boek Easy Iceland van Dagný Rós ter hand genomen. Dat gebeurt trouwens regelmatig. Inmiddels steken de post-its, verwijzingen naar nog te maken recepten, er langs alle kanten uit… dat belooft!
Het boek van de 'Nigella' van het hoge Noorden staat dan ook vol met heerlijke, makkelijk te maken gerechten.

Salade van watermeloen met feta en munt

Deze salade van watermeloen stond bovenaan mijn lijstje. Het gerechtje bij uitstek, om ongeremd te genieten buiten in het zonnetje. Het frisse van de meloen matcht perfect met het zoutige van de fetakaas.
Lekker als lichte lunch en volgens Dagný kan je het zelfs als dessert eten!

Watermeloen bestaat voor 95% uit water. Een leuk wistjedatje, de meloen is familie van de komkommer en het is eigenlijk geen fruit maar een groente.
Hoe herken je trouwens of deze stoere kalebas rijp is? Wel, gewoon door er op te kloppen, klinkt hij hol, dan is hij rijp.
Bewaar watermeloen in de koelkast, gekoeld is hij het lekkerst.

Salade van watermeloen met feta en munt

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

+/- 1 kg watermeloen
100 gram gemarineerde feta kaas
½ rode ui of 1 klein exemplaar
handvol muntblaadjes
een handvol geroosterde pompoenpitten
sap van ½ limoen
2 eetlepels frambozenazijn
grof zeezout
zwarte peper van de molen


Hoe ga je tewerk:

Feta marineer ik graag zelf. Snij de kaas in blokjes en doe ze in een weckpot. Lepel er wat pikante olijfolie over en zet weg in de koelkast. Zo heb je altijd een potje klaar voor gebruik.

Salade van watermeloen met feta en munt

Verwijder de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes. De meeste pitten heb ik verwijderd.

Snijd de rode ui in fijne ringetjes.
Hak de muntblaadjes grof.
Rooster de pompoenpitten op bake-o-glide op de sudderplaat of in een antikleefpan zonder vetstof.

Meng de blokjes watermeloen met de rode ui en munt.
Sprenkel er het limoensap en frambozenazijn over. Schep om.

Verdeel over twee borden.
Werk af met de fetakaas, de geroosterde pompoenpitten, een vleugje zout en peper.

Salade van watermeloen met feta en munt

Enjoy!


Uit: Easy Iceland, Dagný Rós – Salade van watermeloen met feta en munt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly