Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 27 augustus 2015

Burger met kipfilet en French's Sweet Onion Relish

Burgers zijn hot! Ik heb het niet over de hamburgers die je in fastfood restaurants eet, dat kun je in mijn ogen moeilijk een hamburger noemen. Neen, ik heb het over de lekkere burgers die je tegenwoordig kan eten in hippe zaken zoals 'Ellis Gourmet Burger' of 'Jilles,Beer & Burgers'.

Burger met kipfilet en French's Sweet Onion Relish

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Niets is leuker dan je eigen burger te bouwen.
Ik kies voor een burger gemaakt met kipfilet. Nee, geen fijngemalen vlees, maar gewoon een lekkere malse kipfilet. 
Op de kip, avocado! Kies een avocado die rijp is. Als het pitje aan de bovenkant makkelijk los komt en de holte onder het pitje helder is, dan is de avocado perfect voor gebruik.
Een smakelijk broodje en uiteraard een lekkere saus horen er bij.

De sauzen maken echt wel het verschil, en ja hoor, ook in Casa Latti mag het wel eens een kant-en-klaar variant zijn. Zeker als je de echte “American taste” op je bord wil. Ik kreeg onlangs de kans om enkele relishes van de nummer 1 in de “United States”, French’s te ontdekken. Wel, het is een schot in de roos.

Er is keuze tussen de French’s Jalapeño Tomato Relish, de perfecte mix van zoet en spicy. Of het zoete en crunchy van de French's Californian Sweet Onion Relish. En dan is er ook nog French's New York Deli Pickle een crunchy blend van augurken, met een zoetzure touch.

French's Sweet Onion Relish

Laat ons beginnen aan een heerlijk bordje 'comfort food'!


Wat heb ik gebruikt voor 2 hamburgers:

2 ciabatta broodjes
1 kippenfilet
olijfolie
peper van de molen en zout
een handvol ijsbergsla, fijngesneden
½ rode ui
1 avocado
Parmigiano Reggiano

Oven frietjes voor erbij


Hoe ga je tewerk:

Halveer de kippenfilet, de bedoeling is dat je één filet verdeelt in twee dunnere.
Bestrijk het vlees langs beide kanten met olijfolie en kruid goed met peper en zout.

Zet een antikleefpannetje op de hete plaat. Leg de kippenfilets erin en schroei toe. Draai het vlees en schroei ook de andere kant dicht.
Verplaats de pan naar het richel op de bodem van de bakoven, gedurende 10 minuten.

Pel en verwijder de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in partjes.
Pel de rode ui, halveer en snij hem in fijne halve maantjes.

Snij de broodjes middendoor.
Smeer op de onderste helften een laag Sweet Onion Relish.
Verdeel de reepjes ijsbergsla over beide bodems.

Daarbovenop komt de versgebakken kipfilet gevolgd door de avocado plakjes.
Schep er een grote lepel Sweet Onion Relish op.

Nu rest nog de rode ui en flink wat grof geraspte Parmegiano Reggiano.

Burger met kipfilet en French's Sweet Onion Relish

Geen hamburger zonder friet! Dus maak knapperige AGA frietjes als 'compagnon'.

Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly