Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 22 mei 2015

De zomer van Delhaize! Bubbels - Ballen - BBQ

Nu het zonnetje stilletjes aan, de temperatuur doet stijgen en de terrasjes zomerklaar zijn, gaan we met z'n allen naar buiten!
Als het van Delhaize afhangt, wordt het zelfs een zwoele, hete, lange zomer, althans culinair.
Het wordt een seizoen van weinig gerommel in de keuken, we halen de BBQ boven en grillen vis, vlees, groenten en… ballen! In papillot, à la plancha of zelfs in deeg.

Summer event Delhaize


Enkele weken geleden waren yours truly en de echtgenoot-fotograaf uitgenodigd op de voorstelling van het nieuwe zomer assortiment van Delhaize. Het werd een culinaire ontdekkingstocht van heerlijke smaken en nieuwe producten.
In het prachtige kader van 'More Than A House' was het een leuk weerzien met Myriam Minne van 'Hap & Tap' en met Bart D'Hooghe van 'Nullam Microwaveum'. Het was ook een leuke kennismaking met Stephanie Bex van 'Koken op Hakken' en met Tineke Van Hove van 'Tineke's Cucina'.

Summer event Delhaize

Ik laat jullie meegenieten:


Elke maaltijd start nog steeds met een aperitief: cocktails doen het nog uitstekend en sangria viert een comeback.
Qua wijnen is rosé de ster van de zomer!

summer event Delhaize
 

Een aperitief met zijn bijhorigheden is een heel belangrijk onderdeel van een gezellig samenzijn met familie of vrienden. De start blijft namelijk hangen in ons geheugen. De hapjes zijn de eerste hongerstillers, dus het mag wel een beetje van dit en een beetje van dat zijn. Het motto hier is 'keep it simple'.

Summer event Delhaize


Verse kaas hoort bij het aperitief. Als hapje of op een toast smaakt kaas fris en delicaat. Een smeltend stukje kaas is een streling voor de smaakpapillen.
 
 • Nieuw is een schotel met 16 hapjes verse kaas, Tapas van de kaasboer.
 • Brocciu AOP, een verse kaas gemaakt van melkwei en rauwe melk van schapen.
 • De rauwe melk geitenkaasjes van 't Leenhof, keuze uit peper en honing.
 • Een Franse Papillon Margalet op basis van gepasteuriseerde schapenmelk uit de Aveyron.
 • Super lekker is de Croseta, een Franse geitenkaas van rauwe melk. Dit kaasje in de vorm van een Gotisch kruis is niet alleen heerlijk op kamertemperatuur, maar ook gesmolten of gebruikt in een gerecht.
 • Brie gevuld met een tapenade van Italiaanse olijven is ook een nieuwkomer.


Nieuw met STIP is het Knekkebrød uit Noorwegen van Sigdal:Delhaize heeft een uitgebreid assortiment aan vlees, gevogelte en vis voor de BBQ. Brochettes zijn de koninginnen van de grill!

summer event Delhaize

Hoofdact op het summer event was Wim Ballieu, ons aller bekend als de man van Balls & Glory. Wim kwam ons demonstreren hoe je de gehaktballen op, of ja, in de BBQ gooit!
Voortaan zijn deze Glory Balls ook te koop bij Delhaize

summer event Delhaize
 
Wim is héél joviaal en heeft ons van alles te vertellen. De ballen zijn gemaakt van vlees van eerlijke origine, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling.
De ballen leg je niet rechtstreeks op de grill, maar je wikkelt ze in een deegjasje. Zo grill je de ballen een half uurtje. Het jasje is nu helemaal zwart geblakerd, dit breek je open en gooi je weg. Wat overblijft is een heerlijke warme 'gerookte' bal! Njammie...
Voor het jasje maak je een (brood)deeg van bloem, zout en water. Rol het uit tot een dunne lap en verpak er de Glory Ball in. Of koop gewoon kant-en-klaar pizzadeeg.

Summer event Delhaize

Wim demonstreerde hoe je, als de weergoden niet meezitten in ons Belgenlandje, toch een rooksmaak kan creëren. Maak een lepel gloeiend heet met een bunsenbrander. Leg wat rookmot in de lepel en leg die in de ovenschaal bij je vlees of groenten. Dek de schaal af met folie en schuif je gerecht in de oven. Zo bekom je een subtiele rooksmaak.

summer event Delhaize

Bij de ballen maakte Wim een fantastische schotel van warme en koude bloemkool en radijsjes. Die houden jullie van mij tegoed!Elke geslaagde maaltijd eindigt nog steeds met een dessert!

Summer event Delhaize
 • De perfecte afsluiter, als je het mij vraagt, is het ijs van Ben & Jerry's. Heerlijk ijs met stukjes koekjes en een heerlijke saus in het midden. Er zijn drie nieuwe smaken 'Cookie Core' exclusief te koop bij Delhaize: pindakaas, chocolade en speculoos. Die mogen van mij tijdens de winter ook in het assortiment blijven, heerlijk met zijn tweetjes op de bank, onder een dekentje en smullen van Ben & Jerry's ijs!
 • Twee sorbets van Delhaize blinken ook uit, de Frambozensorbet en Sorbet Gin Tonic.
 • Nieuw is de Coupe tiramisu met bosvruchten. Het Italiaanse dessert bij uitstek.


Om af te ronden met een bittere toets, zijn er de bieren!

 • Een uitblinker is het 1894 bier, in flessen van 75cl. Deze limited edition is speciaal gebrouwen voor de 120ste verjaardag van brouwerij De Brabandere. Deze brouwerij is ook gekend voor zijn oude eiken vaten waarin het bier twee jaar lang rijpt. Om maximaal te genieten van dit complex en hoppig bier drink je hem best jong en fris.
 • Ben's Belgian Saison, ook in flessen van 75cl en exclusief bij Delhaize. Dit drooggehopte bier is een hommage aan de onbekende en onderschatte biersoort, de SAISONS uit Wallonië. Biersommelier Ben Vinken heeft een collectie samengesteld bestaande uit vier speciale bieren die verspreid over de seizoenen zullen aangeboden worden.


Dankjewel Aurélie dat we er mochten bij zijn en graag tot een volgende keer :-)

Let the sun shine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly