Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 9 maart 2015

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Af en toe drukken de echtgenoot en 'yours truly' eens de pauze toets in. Geen sociale media, geen gsm, geen volk, niets, behalve ... een tête-à-tête. Dan kiezen we een gezellig en goed restaurantje uit om samen eens zonder zorgen een moment tot rust te komen.

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Een van de culinaire plekjes waar je met z'n tweetjes zo super kan genieten is 'Phare de Vie' in Brugge. Een top bistro! Niet alleen qua inrichting en gezelligheid maar ook qua eten is het heerlijk toeven daar.

Toen we vorige week weer eens op de rem gingen staan belandden we terug in 'de Phare' zoals de plaats in de volksmond heet. We kozen er van de beperkte kaart, wegens steeds kraakvers, een pasta met marktgroentjes.

De verschillende smaken van deze alweer perfect geserveerde spaghetti inspireerden me om voor jullie eens een lekkere pasta met veel groenten uit te dokteren. En als ode aan mijn inspiratiebron noem ik hem 'Pasta de Vie'.

Proeft u mee?

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Wat heb ik gebruikt voor 4 personen:

200 gram Kamut spaghetti, Lima
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
½ rode ui
250 gram kastanje paddenstoelen, bruin
6 teentjes look
400 gram kerstomaatjes
24 scampi's, van duurzame visvangst, gepeld en ontdarmd
350 à 400 gram tomatensaus, goeie kwaliteit of homemade
1 potje bieslook
Parmigiano Reggiano

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Hoe ga je tewerk voor 4 personen:

Schil de paprika's en snij het vruchtvlees in brunoise.
Spoel de courgette in snij ook in brunoise.
Snij de rode ui in kleine stukjes.
Borstel de paddenstoelen en snij ze in vier.
Pers de look.
Spoel en halveer de kerstomaatjes.
Hak de bieslook fijn.
Rasp de kaas.
Spoel de scampi's en dep ze droog.
Tot daar de mise-en-place en ook het grootste werk.

Stoof de ui en look glazig in een beetje olijfolie in een sauteerpan op de sudderplaat.
Voeg na enkele minuten de paprika en courgette toe, laat eventjes meestoven.
Giet er de tomatensaus bij en voeg ook de gehalveerde tomaatjes toe. Breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en plaats die 15 minuten op de richel op de bodem van de bakoven.

Stoof ondertussen de paddenstoelen, kruid goed met peper en zout.
Bak de scampi's kort aan.

Kook de Kamut spaghetti gaar in 9 minuten.

Schep de paddenstoelen en de scampi's in de warme saus. Meng goed.

Giet de pasta af en verdeel die over de borden.
Schep er de tomaten-groentesaus over.

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Werk af met veel bieslook en geraspte kaas.
Dien onmiddellijk op.

'Pasta de Vie' met veel groentjes en scampi's

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly