Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 11 februari 2015

Quinoa met wintergroenten

Deze hadden jullie nog tegoed van mij, mijn vorige inzending voor de HappyVeggie site van Lima.

Quinoa met wintergroenten

De eindejaarsperiode vind ik een fantastische periode; ik heb heel lekker gekookt, we hebben lang en gezellig getafeld met de kinderen en familie. Er is een extra glaasje gedronken en de dessertjes waren ook van de partij. Kortom, teveel van het goeie. Ik zie er dan ook steeds weer naar uit om dag dagelijks te koken, dat houden we immers langer vol.
Mijn eerste 'goede voornemen' van dit jaar is dan ook een vegetarisch gerecht met veel groenten en quinoa. De verschillende groenten worden gegrild en behouden zo elk hun eigen smaak. De lekkere quinoa en een scheutje balsamicoazijn maken het plaatje compleet. Lekker en tevens een gezonde boost voor ons lichaam, meer moet dat niet zijn.

Quinoa met wintergroenten

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

¼ knolselder
½ pompoen
4 bietjes van verschillende kleuren
3 aardperen
½ rode ui
120 g quinoa, Lima
180 ml groentebouillon
1 sjalotje, fijngesneden
1 à 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1 laurierblaadje
3 soeplepels Aceto Balsamico, Lima
1 à 2 soeplepels olijfolie
fleur de sel
versgemalen zwarte peper

Quinoa

Aceto Balsamico

Hoe ga je tewerk:

Schil de knolselder en de bietjes.
De pompoen hoef je niet te schillen en de aardperen ook niet, wel goed schrobben.

Snij alle groenten in stukken. De pompoen en de aardperen zijn vlugger gaar dan de knolselder en de bietjes.
Snij dus de pompoen en de aardpeer in grotere stukken dan de knolselder en de bietjes.
Pel de rode ui en snij in maantjes.

Doe alle groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Hussel alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

Quinoa met wintergroenten

Schuif de ovenschaal op het rooster op de 2de richel van onderaan in de braadoven gedurende 30 à 40 minuten. Schep halverwege de inhoud van de schaal om.

Quinoa met wintergroenten

Spoel de quinoa grondig in een fijne zeef, onder koud stromend water.
Zet een pot met een geutje olijfolie op de sudderplaat, laat warmen. Doe er de sjalot en de look bij. Laat glazig stoven.
Voeg de uitgelekte quinoa en het laurierblaadje toe, stoof nog even kort mee. Blus met groentebouillon en breng aan de kook.
Verplaats de pot, zonder deksel, naar het rooster op de bodem van de bakoven. De quinoa heeft een 20-tal minuten nodig om het vocht op te nemen en te garen.

Meng de gare quinoa onder de gegrilde groenten.

Enjoy!

Quinoa met wintergroenten


Inspiratie: Pascale Naessens

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly