Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 10 december 2014

The scent of Christmas!

December, de mooiste tijd van het jaar. Die heel aparte sfeer. Kerstmarkten groot en klein, misschien een wit landschap, warme geuren en rust... tot zover de theorie. Kerst in Casa Latti is meestal nog duizend dingen regelen voor het eindejaar, recepten proberen, plannen en rond rennen, … Maar, niet dit jaar! 
Dit jaar heeft de echtgenoot, met bekwame hulp van ons Anke de kerstboom opgezet, de kerstmuziek is uitgezocht en kan weer 3 weken het huis vullen, mijn kerstmenu krijgt vorm en … zelfgebakken speculaas en gingerbread zijn 'stand-by'. Ja zelfs de warme kerstgeur heb ik dit keer al klaar. Hoe? Wel volg maar even mee...

The scent of Christmas

Wat heb ik gebruikt:

½ van een zakje verse veenbessen
3 mandarijnen, ongepeld en gehalveerd
3 kaneelstokjes
2 steranijs
8 kruidnagels
+/- 3 cm verse gember, in schijfjes gesneden
2 vanillestokjes + merg, opengesneden
een geutje Calvados
water

The scent of Christmas

Hoe ga je tewerk:

Doe alle ingrediënten in een pannetje.
Vul bij met water tot alles goed onderstaat. Breng aan de kook op de sudderplaat.

The scent of Christmas

The scent of Christmas

Ik heb de inhoud overgedaan in een theepot en laat die vooraan op mijn AGA fornuis staan.

The scent of Christmas

Moet ook lukken op een kachel of een radiator. Een koperen pannetje is ook een leuk recipiënt.
Af en toe terug tot aan het kookpunt brengen laat de geur van Kerst door je woonkamer zweven. Ook regelmatig wat water toevoegen is de boodschap.

The scent of Christmas

Enjoy!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly