Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 6 december 2014

Kruidnootjes

De Sint en zwarte piet zijn van dak naar dak aan het hollen, hier en daar komen de eerste kerstbomen te voorschijn, het is duidelijk, ze is er weer … de sfeer! En even terug grijpend naar mijn 'Hollandse' roots vind ik dat het tijd is voor een typisch iets van de lage landen, kruidnootjes. Kruidnootjes die je zelf bakt, smaken naar meer. Je maakt ze in een handomdraai en je huis ruikt heerlijk. Meer moet dat niet zijn!

Kruidnoot

Wat heb ik gebruikt:

150 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram donkerbruine basterdsuiker
250 gram zelfrijzende bloem
10 gram speculaaskruiden
4 el karnemelk
snufje zout


Hoe ga je tewerk:

Roer de boter en de suiker romig in de kom van de KitchenAid, met de platte menghaak.

Zeef de bloem en meng met het zout en de speculaaskruiden.
Voeg het bloemmengsel en de karnemelk afwisselend toe terwijl de KitchenAid op stand 2 draait. Zodra alles goed opgenomen is, is je deeg klaar.

Leg bake-o-glide op de bakplaat.
Rol kleine bolletjes met je handen, de grootte van 1 theelepel, leg de bakplaat vol. Druk de bolletjes deeg enigszins plat.

Kruidnoot

Bak 18 à 20 minuten op de 2de richel van onderaan in de bakoven.
Laat de kruidnootjes afkoelen op een rooster.

Kruidnoot

Van deze hoeveelheid bak je twee bakplaten vol.

Bakken maar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly