Snijbiet met volkoren spaghetti

Snijbiet is een oude groente, het is een bladgewas waarvan de bladeren en de bladstelen als groente worden gegeten. De smaak komt deels overeen met die van spinazie.
Snijbiet wordt dikwijls verward met warmoes. Beide zijn echter niet helemaal identiek, warmoes heeft bredere bladstelen.

Snijbiet met volkoren spaghetti

Met een gezonde snijbiet die ik heb besteld bij Biobello ga ik lekker vegetarisch koken. Ik ga voor een pastaschotel met behoud van de authentieke smaken.


Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

1 snijbiet, BioBello
125 g volkoren spaghetti
2 teentjes look, geperst
1 klein gedroogd chilipepertje, fijngehakt
een handje pijnboompitten
olijfolie
versgemalen zwarte pepertje
fleur de sel
olijfolie

snijbiet

Hoe ga je tewerk:

Spoel de snijbiet in ruim koud water. Snij de stengels in kleine stukjes en de bladeren in reepjes. Hou beiden apart.

Plaats een sauteerpan op de sudderplaat. Laat in een geutje olijfolie de look en het pepertje zijn aroma afgeven. Laat niet aanbranden!
Voeg de stengels van de snijbiet toe, roer om en leg het deksel op de pan. Verplaats die naar de bakoven, op het rooster op de bodem, gedurende 10 minuten. De stengels hebben meer tijd nodig om te garen dan het bladgroen.
Haal de pan uit en zet die terug op de sudderplaat. Voeg nu de in reepjes gesneden bladeren toe. Schep goed om gedurende enkele minuten. Als er teveel vocht in de pan komt, zet die dan eventjes op de hete plaat.
Kruid goed met peper en zout.

Snijbiet met volkoren spaghetti

Kook de volkoren spaghetti al dente.
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan of op bake-o-glide op de sudderplaat.

Schep de gestoofde snijbiet onder de spaghetti. Verdeel over 2 borden en werk af met de geroosterde pijnboompitten en een goeie kwaliteit olijfolie.

Enjoy!

Snijbiet met volkoren spaghetti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten