Snijbiet
is een oude groente, het is een bladgewas waarvan de bladeren en de
bladstelen als groente worden gegeten. De smaak komt deels overeen
met die van spinazie.
Snijbiet
wordt dikwijls verward met warmoes. Beide zijn echter niet helemaal
identiek, warmoes heeft bredere bladstelen.
Met een
gezonde snijbiet die ik heb besteld bij Biobello ga ik lekker
vegetarisch koken. Ik ga voor een pastaschotel met behoud van de
authentieke smaken.
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
1
snijbiet, BioBello
125 g
volkoren spaghetti
2
teentjes look, geperst
1 klein
gedroogd chilipepertje, fijngehakt
een
handje pijnboompitten
olijfolie
versgemalen
zwarte pepertje
fleur de
sel
olijfolie
Hoe ga
je tewerk:
Spoel de
snijbiet in ruim koud water. Snij de stengels in kleine stukjes en de
bladeren in reepjes. Hou beiden apart.
Plaats
een sauteerpan op de sudderplaat. Laat in een geutje olijfolie de
look en het pepertje zijn aroma afgeven. Laat niet aanbranden!
Voeg de
stengels van de snijbiet toe, roer om en leg het deksel op de pan.
Verplaats die naar de bakoven, op het rooster op de bodem, gedurende 10 minuten. De stengels hebben meer tijd nodig om te garen dan
het bladgroen.
Haal de
pan uit en zet die terug op de sudderplaat. Voeg nu de in reepjes
gesneden bladeren toe. Schep goed om gedurende enkele minuten. Als er
teveel vocht in de pan komt, zet die dan eventjes op de hete plaat.
Kruid
goed met peper en zout.
Kook de
volkoren spaghetti al dente.
Rooster
de pijnboompitten in een antikleefpan of op bake-o-glide op de
sudderplaat.
Schep de
gestoofde snijbiet onder de spaghetti. Verdeel over 2 borden en werk
af met de geroosterde pijnboompitten en een goeie kwaliteit
olijfolie.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten