Pompoentaart

We kunnen er niet naast kijken... de pompoenen hebben weer hun intrede gedaan. Ik ga lekker 'herfstig' doen en kies voor een pompoentaart met in de oven gedroogde ham. Pompoen heeft op zich een zachte smaak, we mogen dus mild zijn met de kruiding.

pompoentaart

Wat heb ik gebruikt voor een taart van 30 cm diameter:

1 rol bladerdeeg kant-en-klaar, Herta
750 g pompoen vruchtvlees
1 grote rode ui
100 g Seranno ham in dunne plakjes
3 eieren
250 ml room, Campina 20% V.G.
3 eetlepels geraspte kaas, Parmigiano Reggiano
1 klein gedroogd pepertje, fijngehakt
enkele takjes tijm, de blaadjes
nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
fleur de sel
olijfolie

pompoen

Hoe ga je tewerk:

Begin met het drogen van de ham. Dat kan perfect in de sudderoven. Leg de plakjes Seranno ham naast elkaar op de met bake-o-glide bedekte AGA plaat. Schuif de plaat zo hoog mogelijk in de sudderoven gedurende 30 minuten.

Pel en snij de ui in halve maantjes.
Verwijder de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.

Doe de pompoenblokjes met de ui in het grote AGA blik. Besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.
Schuif de schaal op de tweede richel van onderaan in de braadoven gedurende 15 minuten.

Schik je bladerdeeg in de vorm, prik de bodem in met een vork en zet opzij.

Klop de eieren los met de room, Parmigiano, pepertje, tijm en nootmuskaat. Kruid met peper en zout.

Breek de gedroogde ham in stukjes.

Verdeel de gegaarde pompoen en ui op de bladerdeeg bodem. Leg de stukjes gedroogde ham bovenop.
Giet er het ei-room mengsel over.

pompoentaart

Zet de taart op de braadovenvloer gedurende 40 minuten. Controleer eventjes na een half uur of de taart niet te donker kleurt. Indien ja, schuif de AGA plaat boven de quiche en laat nog 10 minuten verder bakken.

pompoentaart

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten