We
kunnen er niet naast kijken... de pompoenen hebben weer hun intrede
gedaan. Ik ga lekker 'herfstig' doen en kies voor een pompoentaart
met in de oven gedroogde ham. Pompoen heeft op zich een zachte smaak,
we mogen dus mild zijn met de kruiding.
Wat
heb ik gebruikt voor een taart van 30 cm diameter:
1
rol bladerdeeg kant-en-klaar, Herta
750
g pompoen vruchtvlees
1
grote rode ui
100
g Seranno ham in dunne plakjes
3
eieren
250
ml room, Campina 20% V.G.
3
eetlepels geraspte kaas, Parmigiano
Reggiano
1
klein gedroogd pepertje, fijngehakt
enkele
takjes tijm, de blaadjes
nootmuskaat
versgemalen
zwarte peper
fleur
de sel
olijfolie
Hoe
ga je tewerk:
Begin
met het drogen van de ham.
Dat
kan perfect in de sudderoven. Leg de plakjes
Seranno ham naast elkaar op de met bake-o-glide bedekte AGA plaat.
Schuif de plaat zo hoog mogelijk in de sudderoven gedurende 30
minuten.
Pel
en snij de ui in halve maantjes.
Verwijder
de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.
Doe
de pompoenblokjes met de ui in het grote AGA blik. Besprenkel met wat
olijfolie. Kruid met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.
Schuif
de schaal op de tweede richel van onderaan in de braadoven gedurende
15 minuten.
Schik
je bladerdeeg in de vorm, prik de bodem in met een vork en zet opzij.
Klop
de eieren los met de room, Parmigiano, pepertje, tijm en nootmuskaat.
Kruid met peper en zout.
Breek
de gedroogde ham in stukjes.
Verdeel
de gegaarde pompoen en ui op
de bladerdeeg bodem. Leg de
stukjes gedroogde ham bovenop.
Giet
er het ei-room mengsel over.
Zet
de taart op de braadovenvloer gedurende 40 minuten. Controleer
eventjes na een half uur of de taart niet te donker kleurt. Indien
ja, schuif de AGA plaat boven de quiche en laat nog 10 minuten verder
bakken.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten