Zondag
namiddag, pancake time!
Op
mijn blog kan je al genieten van 'Pancakes' en 'American pancakes'.
Ik
heb voor jullie nog een variatie, maak ze extra luchtig met
karnemelk.
Wat heb
ik gebruikt:
150 g
patisserie bloem, gezeefd
1
theelepel bakpoeder
½
theelepel natriumbicarbonaat
¼
theelepel vanillepoeder of merg uit vanillestokje
snufje
zout
1 ei
1
theelepel suiker
2,5 dl
karnemelk
30 g
gesmolten boter
Voor
erbij:
coulis
van blauwbessen, Blueberry Fields
een
schaaltje blauwe bessen
Hoe ga
je tewerk:
Meng
bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat, vanillepoeder en snufje zout in
een kom.
Meng ei,
suiker en karnemelk in een maatbeker.
Maak een
kuiltje in het bloemmengsel en giet er al roerend de inhoud van de
maatbeker bij. Roer tot een glad beslag.
Voeg net
voor je begint te bakken de gesmolten boter toe.
Je kan
het beslag ook in de blender maken. Meng alle ingrediënten behalve
de gesmolten boter in een blender tot een glad deeg.
Ik bak
de pancakes rechtstreeks op de sudderplaat die ik inwrijf met
keukenpapier en olie.
Giet
gelijke hoopjes beslag op de plaat.
Zodra er belletjes aan de
oppervlakte verschijnen, mag je de pancakes keren. Laat nu ook de
andere kant goudbruin bakken.
Je kan
ze ook perfect bakken in een anti-kleefpan.
De
pancakes kan je warm houden in de sudderoven of bovenop het deksel
van de hete plaat, in een bord afgedekt met een propere theedoek.
Lekker
met coulis
van blauwbessen en
wat extra bessen.
Let's
bake!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten