Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 8 augustus 2014

Speltkoekjes

Ik ben helemaal in 'spelt' modus, dat is duidelijk... dus zorg ik meteen ook voor een gezonde snack of tussendoortje voor een kleine honger, zelfgebakken speltkoekjes. Makkelijk te maken en zoveel lekkerder dan de koekjes uit de supermarkt!

Speltkoekjes

Van de volgende hoeveelheid ingrediënten bak je ruim twee ovenschalen vol. Het deeg kan je gerust enkele dagen in de koelkast bewaren, zo hoef je niet alle koekjes in een keer te bakken. De gebakken koekjes kan je ook prima vers houden in een goed afgesloten koekjestrommel.


Ingrediënten:

400 g volkoren speltmeel
150 g rietsuiker
250 g boter
150 g hele amandelen
2 eieren
koekkruiden: (is ook kant en klaar te koop)
20 g gemalen kaneel
20 g gemalen muskaatnoot
10 g gemalen kruidnagel
snufje zout


Hoe ga je tewerk:

Maal de amandelen in de foodprocessor met het hakmes, het is de bedoeling dat er nog stukjes overblijven.

Wissel het hakmes voor het kneedmes en voeg speltmeel, rietsuiker, boter, eieren, koekkruiden en zout toe aan de gemalen amandelen.
Kneed snel tot een deeg.

Leg het deeg op je werkblad en verdeel het in twee. Rol er worsten van en verpak die strak in vershoudfolie.
Leg het deeg minimum 1 uur in de frigo vooraleer te starten met de koekjesbak.

Speltkoekjes

Snij op een plank schijfjes deeg af van 0,5 cm. Schik het deeg op de met bake-o-glide bedekte plaat.

Speltkoekjes
 
Speltkoekjes
 
Schuif de plaat op de tweede richel van onderaan in de bakoven gedurende 15 à 18 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Speltkoekjes

Enjoy,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly