Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 20 augustus 2014

Just another coleslaw

Mijn 3de versie van coleslaw... Ik denk dat we in Casa Latti fan zijn :-).
Je kan er zonder schuldgevoel een serieuze portie van uitscheppen, coleslaw is lief voor de lijn. In de dressing gebruik ik wat mayonaise maar dit kan je vervangen door Griekse yoghurt met een laag vetgehalte. De golden syrup in de dressing zorgt voor een licht zoete toets die zeker niet mag ontbreken.

Coleslaw

Wat heb ik gebruikt:

½ witte kool
4 wortels
4 stengels witte selder
4 lenteuitjes
50 g gepelde pecannoten

Voor de dressing:
100 g mayonaise
100 g Griekse yoghurt, Easiyo, of naar keuze
4 eetlepels karnemelk
1 eetlepel golden syrup, of maple syrup of honing
2 theelepels cider azijn
fleur de sel
zwarte versegemalen peper


Hoe ga je tewerk:

Rasp of schaaf de witte kool heel fijn met de Kitchenaid foodprocessor of met een mandoline.
Schraap de wortels en rasp ze fijn.
Snij de witte selder in fijne boogjes.
Snij de lenteuitjes in rondjes.
Hak de pecannoten grof.
Schep dit alles onder elkaar in een ruime schaal.

Roer voor de dressing alle ingrediënten onder elkaar.

Coleslaw

Lepel de dressing over de groenten en meng goed. 
 
Koolsla is een prima match met gegrild vlees en een aardappel in de schil. 
Super als side dish bij de BBQ. 
Lekker als onderdeel van een gezond lunchpakket!

Coleslaw

Enjoy!


Bron: Nigella Lawson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly