Aubergine parmigiana

Een klassieke Italiaanse ovenschotel: laagjes gegrilde aubergine, tomatensaus, kaas en basilicum. In Casa Latti ga ik deze keer voor 'the easy way' een kant en klare zelf gekochte tomaten passata.

Aubergine parmigiana

Volgende hoeveelheid is voldoende voor twee ovenschaaltjes met elk twee lagen aubergines en tussenin één laag Prosciutto. We beginnen eraan!


Wat heb ik gebruikt:

3 aubergines
½ fles tomaten puree, Cirio passata rustica 680g/fles, Delhaize 
4 sneden Prosciutto, Prosciutto di San Daniele, Delhaize 
125 g mozzarella di bufalo, Garofalo, Delhaize 
50 g Parmigiano Reggiano, Taste of Inspirations, Delhaize 
½ bosje verse basilicum, de blaadjes
fleur de sel
versgemalen zwarte peper
olijfolie

Aubergine parmigiana

Hoe ga je tewerk:

Rasp de Parmigiano.
Snij de mozzarella in dunne plakjes.

Snij het steeltje van de aubergines en snij ze in de lengte in plakken van 0,5 cm. Dit lukt prima met een mandoline.

Leg bake-o-glide op de sudderplaat of gebruik een antikleefpan. Bestrijk de bake-o-glide met een borsteltje met olijfolie. Leg vol met aubergineschijven. Laat ze per kant een 2-tal minuten grillen. Werk zo verder tot alle aubergines gegrild zijn.

Aubergine parmigiana

Leg de helft van de aubergines in de schaaltjes. Kruid met peper en zout.
Lepel er de helft van de passata over.
Schik in elk schaaltje twee plakken Prosciutto.
Strooi er de helft van de Parmigiano over en de helft van de basilicumblaadjes.

Ga verder met een tweede laag.
Achtereenvolgens aubergine, peper en zout, passata, Parmigiano en basilicumblaadjes.
Eindig met de mozzarella.
Gaar de ovenschotels op de tweede richel van onderaan in de braadoven zo'n 30 minuten, tot je een borrelende saus met een goudgeel kaaskorstje krijgt.

Aubergine parmigiana

Serveer met een fris groene rucola.
Brood mag je zeker niet vergeten, zo kan je ook profiteren van de laatste restjes saus in je schaaltje.

Aubergine parmigiana

Enjoy!