Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 21 augustus 2014

Aubergine met venkel-rozemarijndressing

Na het succes van mijn 'Aubergine parmigiana' maak ik deze keer aubergines met een lekkere venkel-rozemarijndressing.
In Casa Latti gingen de aubergines op de BBQ. Indien de weergoden niet meewillen dan kan je de aubergines ook prima grillen op bake-o-glide op de sudderplaat of in een grillpan.

Aubergine met venkel-rozemarijndressing

Het is vooral de dressing die deze schotel speciaal maakt!


Wat heb ik gebruikt:

3 grote aubergines
olijfolie
fleur de sel
zwarte peper
verse geitenkaas
1 citroen

Voor de venkel-rozemarijndressing:
2 tenen knoflook
2 eetlepels venkelzaad
2 rode pepertjes, picante, voor mij met zaadjes, aan jullie de keuze...
enkele takjes rozemarijn
25 ml olijfolie
1 theelepel fleur de sel

Venkel-rozemarijndressing

Hoe ga je tewerk:

Begin met de dressing.
Rooster de venkelzaadjes in een anti-kleefpan.
Stamp de knoflook met venkelzaad en zout in een vijzel.
Hak de pepertjes samen met de naaldjes van de rozemarijn fijn.
Meng alles met de olijfolie.
De dressing kan je ook prima maken met de Kitchenaid foodprocessor. Doe alle ingrediënten in de mengkom en mix. Het mengsel hoeft niet glad te zijn, er mag zeker nog structuur in zitten.

Venkel-rozemarijndressing

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Dit gaat prima met een mandoline.
Bestrijk ze ruim met olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg de aubergines op het gietijzeren rooster en grill ze aan een temperatuur van 180°, aan beide kanten in een 5-tal minuten gaar.
Laat ook de doormidden gesneden citroen, met de snijkanten op de grill, mee roosteren.

Aubergine met venkel-rozemarijndressing

Schik de gegrilde aubergines op een schaal en schep er de venkel-rozemarijndressing over. Pers het sap van de geroosterde citroen over het geheel.
Laat 10 minuten trekken.

Werk de schotel af met hier en daar wat geitenkaas. Voor wie geen liefhebber is van geitenkaas vervang deze door buffelmozzarella.
Zo'n groenteschotel is héél verrassend bij een BBQ, het hoeft echt niet altijd vlees te zijn.

Enjoy!

Aubergine met venkel-rozemarijndressing



Bron: BGE boek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly