Hartige cake

Cake doet ons meestal denken aan zoet. Nochtans biedt een hartige cake heel wat meer mogelijkheden. Lauwwarm vergezeld van een knapperige salade als lunch. Leuk om mee te nemen voor een picknick of koud in kleine stukjes gesneden als aperitiefhapje. Of gewoon omdat het lekker is.

Hartige cake

Wat heb ik gebruikt:

150 g bloem
½ zakje bakpoeder
3 eieren
1 dl melk
4 eetlp olijfolie
50 g halfgedroogde gemarineerde tomaten, Sud'n'Sol
100 g artisjokharten, in bokaal
25 g pistachenoten, gehakt
100 g Cheddar, geraspt
1 eetlp salie, fijngehakt
cayennepeper
zeezout
boter & bloem voor het invetten van de vorm


Hoe ga je tewerk:

Laat de artisjokharten en gemarineerde tomaten uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

Zeef de bloem in een kom. Voeg het bakpoeder, cayennepeper en een snuf zout toe.
Klop de eieren los met de melk en olijfolie. Roer dit mengsel al roerend langzaam bij het bloem mengsel.

Spatel de tomaten, de artisjokken, kaas, pistachenoten en de salie onder het beslag.

Giet het beslag in een beboterde en bebloemde langwerpige cakevorm.

Bak de cake 30 à 35 minuten op de tweede richel van onderaan in de bakoven. Test met een prikker of de cake gaar is.

Hartige cake

Deze cake kan je gerust enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos.

Enjoy!

Hartige cake


Bron: VTM koken