Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 10 juni 2014

Scampi in een pannetje

Na een paar dagen van overdaad heb ik daar nu eens echt zin in. Een makkelijk te maken en licht verteerbaar pannetje met weinig ingrediënten.
Ik heb artisjokbodems gebruikt, gewoon omdat ik die in voorraad had. Artisjokharten kunnen ook.
Misschien een ideetje voor een lichte lunch?

Scampi in een pannetje

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

10 scampi's
1 bokaal artisjokbodems, 180 g Delhaize 
1 rode paprika
150 ml Rice Dream Cuisine, of andere room
2 eieren
50 g geraspte parmigiano reggiano
½ koffielp gerookt paprikapoeder
klein gedroogd chilipepertje, geplet in de vijzel
olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
enkele blaadjes basilicum


Hoe ga je tewerk:

Pel de scampi, enkel het staartje laat je eraan, verwijder het darmkanaal.

Pel de paprika, verwijder de zaadlijsten, snij het vruchtvlees in reepjes.
Giet de artisjokbodems door een zeefje en halveer ze.

Verdeel de paprika en artisjokbodems over de bodem van 2 ovenschaaltjes.
Klop de eieren los met de room, kruid met paprikapoeder, chilipepertje, peper en zout.

Leg de scampi's bovenop en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de geraspte kaas.

Zet de schaaltjes 15 minuten in het midden van de braadoven.

Scampi in een pannetje

Werk af met wat basilicum.
Lekker met rijst of een stukje brood.

Enjoy!

Scampi in een pannetje


Bron: Libelle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly