Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 22 juni 2014

Au Moulin Gourmand

Wat is er zaliger dan bij een 30 graden kuieren op een lokaal marktje. Er is voor mij de dag van vandaag in het zuiden meer dan alleen maar Marchés de Provence en Marchés Paysans. Tegenwoordig flaneer ik heel graag op de Marchés des Producteurs de Pays omdat je daar dus de puur lokale bio producten hebt aan eerlijke prijzen.

Cadenet

Marchés des Producteurs de Pays

Hier bij ons in Cadenet is er op zaterdag zo een marktje op het kerkplein. In een groot vierkant met middenin een paar planken op schragen met dank aan 'la commune'. Op de plank vind je de producten van tapenades tot 'vin agricole'. Je kunt gewoon proeven en ondertussen genieten van een bandje die de jazzpannen van het dak spelen.

Jazz

Heb je zin om wat te kopen? Dat kan, alle producten zijn te krijgen aan de bonte stalletjes van de respectievelijke boerinnekes tot de donker gekleurde grijze goed gezette paysans die staan voor hun waren.

Laat me toe te stellen dat je zo de apero van de dag al wel gehad hebt. Tijd dus om het grotere werk aan te pakken. Cadenet is een stadje waar de tijd is blijven stil staan. En toch heb je er een paar heerlijke restaurantjes.

Au Moulin Gourmand

Goed weggestoken op één van de pleintjes hebben de echtgenoot en ik er een super restaurantje gevonden, Au Moulin Gourmand.

We werden naar dit restaurantje getrokken omdat volgens de kaart de 'patron' hier alleen werkt met lokale en vooral dagverse producten.

Dochter lief had zo'n elf maanden geleden het lumineuze idee om een restaurant uit de grond te stampen en of papa even zijn job wilde opzeggen om in de keuken te komen staan. En wij kunnen alleen maar juichen om haar ingeving.

Het restaurant is ondergebracht in een oude olijfoliemolen en een deel is dan ook zo bewaard gebleven wat meteen het prachtige interieur rechtvaardigt. Wij kozen voor het buitenterras dat er heel zomers en fleurig uitziet en het menu terroir.

Vanaf de amuse die door een supervriendelijke garçon met perfect kostuum (chapeau in deze hitte) op tafel wordt geschoven bij ons heerlijk frisse roséwijntje (uit Cadenet bien sur!).

tot als voorgerecht voor mij een 'Cannelloni de courgettes au chèvre, olives noires et tomates confites' en voor de echtgenoot een 'Salade du jardin du curé, julienne de légumes, lardons, œuf poché'.

Au Moulin Gourmand

Au Moulin Gourmand

tot een overheerlijk hoofdgerecht voor de echtgenoot 'Onglet de bœuf sauce Bordelaise' en voor mij 'Filet de poisson et son aïoli safrané'.

Au Moulin Gourmand

Au Moulin Gourmand

Om af te ronden kiest de echtgenoot voor de 'Fromage de chèvre de pays' en ik ga voor een 'Clafoutis au cerises'.

Au Moulin Gourmand

Au Moulin Gourmand
 
Bij de koffie komt de chef zelf nog even een babbeltje slaan en zo hoor je meteen de liefde voor zijn job en de streek. Even peilen of de klant tevreden is. En toelichten dat alles wat we in ons bord kregen à la minute gemaakt is, zo gaat er niets verloren. Dan duikt hij terug weg in een zeer nette keuken.

Wij komen hier zeker nog terug en beste lezer als je in de buurt bent of je moet er speciaal voor omrijden, doe het gewoon. Het is puur genieten! En je mag dat letterlijk en figuurlijk nemen.

Een heel welgemeende bon appétit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly