Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 13 mei 2014

I have a Dream!

Wie herinnert zich nog nog de Melkbrigade? Ik was er met heel mijn klasje lid van en dronk gedwee mijn glas melk extra, spaarde de puntjes, stickertjes, wimpels en was fiere drager van de badge.

Melkbrigade

Wist ik veel dat er ook kindjes rond liepen, zoals de echtgenoot, die helemaal geen lid konden worden van de melkbrigade omdat ze simpelweg geen melk mochten drinken. Nu noemen we dat koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie en nog een paar moeilijke woorden. 

Rice Dream

In de jaren 60 was er geen alternatief, maar nu is dat anders. Nu hebben we Rice Dream.
Er was al een alternatief met soja op de markt maar ook daarbij durft wel eens een allergie of intolerantie om de hoek kijken. Gelukkig voor deze mensen is er sinds enige tijd dus de mogelijkheid van Rice Dream en familie.

Op het einde van de zomer Foodshow van Delhaize dit jaar kregen we aan één van de stands dit heerlijk fris drankje aangeboden. Een gezellige babbel en nog een paar proevertjes later waren we overtuigd van het wel heel lekker en licht smakende brikje.

Om een en ander duidelijk te maken en ons te laten proeven van alle varianten kregen we een pakket thuis waarmee ik aan de slag kon. De echtgenoot en ik aan tafel met een glas voor de neus en een papiertje met potlood bij de hand en drinken maar!

Oat Dream

Ik moet toegeven, wij stonden voorheen sceptisch tegenover dit product en zijn varianten omdat er al wel meer alternatieve drankjes worden gelanceerd waarbij je niet direct blij wordt van wat je in je mond krijgt. Rice Dream bestaat al 30 jaar en is nog steeds op de markt dus slecht kan het alvast niet zijn.

Oat Dream

We gingen meteen voor de hype van het moment de Oat Dream. Je begrijpt dat we blij verrast waren toen we al bij de eerste slokken een heerlijk lichte smaak proefden, niet te sterk, maar sterk genoeg ,net goed dus. Je krijgt in tegenstelling tot ander alternatieven niet het gevoel dat je een glas water met 'iets in' drinkt. Nee je proeft een volheid die doet denken aan melk en die geen onbehagelijke smaak in de mond nalaat, integendeel je proeft de natuur zoals die op een zomerse morgen moet smaken. Meteen had de echtgenoot de compositie voor zijn foto's voor ogen. We vielen dus als een blok voor deze Oat Dream. Ik ga er zeker nog eens mee experimenteren in de keuken dat is een feit!

Nut Dream

De ander smaken dan. De Nut Dream is een beetje een buitenbeentje in het geheel van de smaken, mensen die niet tegen noten kunnen dienen deze variant dus even opzij te laten staan. Bij onze smaakproef bleek echter ook deze heerlijk te smaken. De Nut Dream heeft een subtiele smaak van geroosterde noten. Amandelen, cashew en hazelnoten vormen een perfect trio.

Om het plaatje compleet te maken proefden we ook de Almond Dream. Een woord: Heerlijk! Je kan de smaak best omschrijven als licht 'notig', vol en fris. Deze variant blijkt bekroond om zijn opmerkelijke smaak en dat kunnen we hier in Casa Latti nu gerust beamen.

Rice Dream

Verder in het assortiment heb je nog Cocunut Dream ook al met een typische smaak van kokosnoten en de variaties van smaken ter aanvulling van de Rice Dream Original Bio zoals Original + Calcium, Vanilla Bio, Chocolate + Calcium en Praliné / Hazelnut / Almond.
En tot slot voor het gebruik in de keuken is er Rice Dream Cuisine een romige crème op basis van rijst.

Ik ben ondertussen aan het experimenteren geslagen aan de AGA , een eerste receptje met Rice Dream Original volgt binnenkort op de blog.

Enjoy!

Ingredienten:

100% Plantaardig op basis van rijst, haver, amandelen of noten.
Melkeiwit-, soja- en lactosevrij (dus licht verteerbaar).
Zonder kunstmatige toevoegingen.
Laag vetgehalte (uitz: Rice Dream Hazelnut-Almond & Nut Dream).
Dream dranken zijn, in tegenstelling tot sojadranken, proteïnen arm.
De meeste Dream dranken zijn verrijkt met calcium en vitaminen D2 en B12.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly