Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 11 maart 2014

Zelf yoghurt maken met EasiYo

English-language translation below

Mijn eerst kennismaking met 'EasiYo' was in Engeland. Tijdens een verblijf bij onze vrienden in West-Malling toonde John ons zijn nieuwste aanwinst: een grote curverbox vol EasiYo zakjes. Terwijl ik de zakjes vol bewondering aan het inspecteren was, kwam er ook een witte kunststof container en een 1 liter pot met rood deksel op tafel. Meer moet je niet hebben om zelf je yoghurt te maken was John's uitleg!
Mijn belangstelling was meteen gewekt en ja hoor ... vanaf nu is er in Casa Latti dagelijks zelfgemaakte yoghurt bij het ontbijt.

EasiYo

Bij Lakeland in het BluewaterShopping Centre kochten wij een volledige startset:
  • De EasiYo yoghurt maker is een witte kunststof container met binnenin een rood hulpstuk. En niet onbelangrijk, er komt geen elektrisch gedoe aan te pas!
  • Een afsluitbare pot met rood deksel, inhoud 1 liter. Deze potten kan je extra bij bestellen, zo kan je tijdig je voorraad aanvullen.
  • Twee kleinere recipiënten, inhoud ¼ l, ideaal om mee te nemen naar het werk voor bij lunch.
  • En enkele zakjes EasiYo yoghurt poeder om te starten.
EasiYo

Alle EasiYo producten zijn gemaakt met het beste melkpoeder afkomstig van zogenaamde 'free-range' koeien die grazen in de meest ongerepte en vruchtbare weilanden aan de westkust van Nieuw-Zeeland.

Op de zakjes lees je:
EasiYo is vol van smaak, vol van goedheid en vol leven. Voeg enkel water toe om miljarden levende melkzuurbacteriën hun ding te laten doen en de beste Nieuw-Zeelandse melk om te zetten in verse, lekkere yoghurt net zoals ECHTE yoghurt moet zijn.

Er is helemaal geen sprake van conserveringsmiddelen, geen kunstmatige smaak- en geurstoffen, geen E-nummers, geen stabilisatoren en glutenvrij!
Een dagelijkse portie yoghurt is ook een goede bron aan calcium.

Kortom EasiYo is een heel natuurlijk product die in deze tijden dus zeker aan te raden is.

Er is een ruime keuze aan smaken en samenstellingen: volle yoghurt, magere yoghurt, Griekse yoghurt, gezoete en ongezoete.
Afhankelijk van de gekozen smaak worden wel gezonde zaken toegevoegd zoals bijvoorbeeld vruchtenextract of kokos. Zelfs met echte stukjes fruit in.

Elk zakje bevat een inhoud voldoende om 1 liter yoghurt te maken.

Hoe 'easy' maak je nu die yoghurt. Het is een cliché maar wel waar: je doet het in 1-2-3!:
  1. Vul de yoghurt pot voor de helft met koud kraantjeswater. Doe de inhoud van het zakje in de pot, schroef het deksel erop en shake stevig. Vul dan de pot bij met koud water tot het streepje. Doe het deksel er terug op en schud nogmaals grondig.
  2. Giet kokend water in de yoghurt maker. Giet tot aan de bovenrand van het rode hulpstuk.
  3. Plaats nu de pot met water en culturen in de yoghurt maker. Doe het deksel erop en laat staan op het aanrecht voor 8-10 uur of gedurende een nacht. Haal de pot met yoghurt uit en zet die in de koelkast.
Het eindresultaat is een een lekkere, romige en frisse verse yoghurt die je tot een week kan bewaren in de frigo.

Wij eten steevast elke morgen een kommetje EasiYo yoghurt bij het ontbijt. Onze voorkeur is de low fat en unsweetend. Dit is de pure smaak van hoe volgens ons yoghurt echt moet smaken.

Verder kan je naargelang de smaak en variëteit de yoghurt gebruiken als basis voor een dressing, verwerkingen in een dessert of in gebak...

EasiYo

Als je op MarijkeKookt in de labels op 'EasiYo' klikt heb je meteen een paar voorbeelden waar ik dit heerlijke product gebruik in mijn bereidingen.

Waar kopen? 
Wel in Nederland kan je binnenspringen in 'De Tuinen' en in België bij sommige natuurwinkels. Uiteraard kan je ook zoals wij doen, gewoon online bestellen via EasiYo.

EasiYo


And for my English speaking followers

My first encounter with EasiYo was in England. During a stay with our friends in West-Malling, John showed me his newest acquisition: a curverbox full of EasiYo sachets. While I was still inspecting the sachets in full admiration, a white plastic container and a 1 litre jar was put on the table. That's all you need to make your own yogurt was John's explanation. He got my attention and yes … from now on there is daily fresh made yogurt at breakfast in Cassa Latti.

We bought our starterkit at Lakeland, Bluewater Shopping Centre:

- The EasiYo yogurtmaker is a white plastic container with inside a red, well I call it 'the red thing', but officially it's called 'plastic insert spacer'. And most important: there's no hustle with electricity!
- A jar of 1 litre with red lid. You can always order extra jars to be able to replenish in time.
- Two smaller recipients of ¼ l, ideal to take along for lunch at work.
- A few sachets of EasiYo yogurt powder to start with.

All EasiYo milk comes from free-range cows grazing on the pristine and fertile meadows of the unspoiled South Island of New Zealand.

On the sachets you can read:
EasiYo is full of flavour, full of goodness and full of life. Just add water to let billions of good bacteria do their thing and turn the best New Zealand milk into fresh, yummy yogurt – just like REAL yogurt should be.

EasiYo yogurt has no artificial ingredients whatsoever, no preservatives, no artificial flavours and fragrances, no E-numbers, no stabilizers and it is gluten free!
A daily serving is a good source of calcium.

In short, EasiYo is a very natural product that is to be recommended.

There is a wide variety of tastes and textures: plain yogurt, low-fat yogurt, Greek yogurt, sweetened and unsweetened.
Depending on the chosen flavor healthy things such as fruit or coconut extract are added. Even with real pieces of fruit.

Each sachet contains a content sufficient to make 1 litre of Yogurt.
How 'easy' do you make your EasiYo yogurt? Well it's a cliché but you're doing it in 1-2-3!:

1Half-fill your yogurt jar with room temperature, drinking water. Add the contents of a yogurt sachet, pop on the lid and give it a good shake. Fill the jar up with more water to about 5mm from the top... and shake again.

2Push the plastic insert spacer down inside the Yogurt Maker as far as it can go. Pour boiling water into the Yogurt Maker to the top of the plastic insert spacer.

3Put your jar into the Yogurt Maker so that it sits on top of the plastic insert. The boiling water will rise part-way up the sides of the jar. Put the Yogurt Maker lid on and leave it on your kitchen worktop for 8 to12 hours (or overnight) to let the yogurt set. Remove your jar of freshly made yogurt and keep it in the fridge.

The final result is a delicious, creamy and refreshing yogurt that you can store in the fridge for up to a week.

We always eat a bowl of EasiYo yogurt every morning at breakfast. Our preferred one is the low fat and unsweetened. This is the pure taste of how we think yogurt really should taste.

Furthermore, depending on the taste and variety you can use this yogurt as a base for a dressing, process it in a dessert or pastry …

If you click on the labels on MarijkeKookt you will find a couple of examples where I use this wonderful product in my recipes.

Where to buy?
In the Netherlands you can go to 'De Tuinen' and in Belgium in some health food stores.
Of course you can do as we do, just order online at EasiYo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly