Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 11 februari 2014

Valentine porridge

English-language translation below

Keep it simple... Verras je geliefde met een kom 'met liefde gemaakte' havermoutpap. Geef toe 'k ben origineel...

Valentine porridge

Zalig toch, wakker worden en beseffen dat je enkel je oventje moet openmaken en je een héérlijke gezonde kom porridge op tafel kan toveren.
In de Aga laat je gewoon de havermout garen gedurende de nacht. Deze 'overnight porridge' heeft een prachtige romige textuur.

oats

Wat heb ik gebruikt:

150 g havermout van goeie kwaliteit
een snuifje zout
1100 ml water

Voor erbij:
coulis van blauwbessen, Blauwbaard
100 g blauwe bessen, Delhaize
EasiYo yoghurt
Golden Syrup of vloeibare honing

Blueberries

EasiYo Yogurt

Hoe ga je tewerk:

Doe het water met zout in een pan met goed sluitend deksel. Breng aan de kook op de hete plaat.
Zodra het water kookt verplaats je de pan naar de sudderplaat. Strooi er de haver in. Blijf roeren en laat 2 à 3 minuten doorkoken. Leg het deksel erop.

Verplaats de pan naar de sudderoven. Zet op het rooster op de bodem en schuif de koude plaat boven de pan met porridge.

Ik heb mijn porridge 's avonds om 23 uur in de sudderoven gezet en 's anderendaags om 8 uur uitgehaald.
Neem het deksel van de pan en roer goed om. Zet de porridge nog een 5-tal minuten zonder deksel in het midden van de braadoven. Zo krijgt de bovenkant een licht gouden kleurtje.

Valentine porridge

Schep uit in leuke kommen en dien op met vers fruit, yoghurt, honing,...

Enjoy with love!




And for my English speaking followers

Valentine porridge
  
Keep it simple ... Surprise your loved one with a bowl of porridge 'made with love'. You have to admit it, I'm original ...
It's heaven, waking up to realize that the only thing to do is to open your Aga and to surprise your loved one with a bowl of superb 'overnight porridge'. This porridge has a delicious creamy texture.


What did I use:

6 oz medium (pinhead) oatmeal
pinch of salt
2 pt water

accompanying:
blueberry coulis
3,52 oz blueberries
EasiYo yoghurt
Golden Syrup or liquid honey


how do you start:

Put the water with salt in a saucepan with tight-fitting lid Bring to the boil on the hot plate. Once the water boils, move the pot to the simmering plate. Sprinkle in the oats. Continue to stir and let cook for 2 to 3 minutes. Put the lid on. Transfer to the simmering oven and put in on the grid on the oven floor. Slide the cold plate above the porridge.

I left my porridge in the oven at 11 pm... the next morning at 8 o'clock I took the porridge out of the simmering oven, took away the lid, stirred well and transferred the open pot to the middle of the roasting oven for another 5 minutes. This way you get a light golden top.

Valentine porridge

Scoop out in cute bowls and serve with fresh fruit, yogurt, honey,...

Enjoy with love!

Valentine porridge

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly