Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 3 februari 2014

Broodje makreel en spinazie

Pimp je boterham en je broodjes maaltijd krijgt meteen een andere dimensie...
Weinig voorbereiding en super gezond!

Broodje makreel en spinazie

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

2 sneden zuurdesembrood
6 tenen knoflook
300 g spinazie
2 gerookte makreelfilets met peper, Delhaize 
2 eieren
witte azijn
zeezout en peper van de molen


Hoe ga je te werk:

Doe de lookteentjes met pel in een mini cocotte. Leg het deksel erop en zet 20 à 30 minuten onderaan de bakoven. Of gaar de look zoals de 'Smeuïge look'.


Verwijder de dikke nerven van de spinazie, spoel goed en doe ze in een vergiet. Giet genoeg kokend heet water over de spinazie om ze te laten slinken. Knijp met een tang zoveel mogelijk water uit de spinazie.

Broodje makreel en spinazie

Om de eitjes te pocheren breng je in een ruime pot water met een scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk in een kopje. Zodra het water kookt maak je met een lepel een kolkende beweging in het water. Laat de eitjes er voorzichtig in glijden. Pocheer de eitjes een 2-tal minuten en haal ze eruit met een schuimspaan. Yours truly still needs some practising :-)

Besmeer de sneden brood met de gare knoflook, mag voor de liefhebbers gerust een mooie laag zijn. 

Broodje makreel en spinazie
 
Verdeel er de uitgelekte spinazie over. Strooi er wat zeezout over en een flinke draai van de pepermolen.

Broodje makreel en spinazie

Verwijder het vel van de makreelfilets en leg ze bovenop de spinazie.

Broodje makreel en spinazie

Schik het gepocheerd eitje bovenop. Werk af met nog een draaitje van de pepermolen en een snuifje zout.

Broodje makreel en spinazie

Enjoy!


Bron: Jamie magazine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly