Quesadilla

Intro

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb na deze feestdagen behoefte aan weinig gedoe in de keuken.
Wel met deze quesadilla's heb ik al menigmaal gescoord. Geef ze als lunch, een vlugge snack of zelfs als aperitiefhapje.
Quesadilla's zijn voor de Mexicaanse keuken wat 'croques' zijn voor de Belgen en 'tosti's' voor de Nederlanders.
quesadilla 
Een quesadilla bestaat uit tortilla wraps met een vulling ertussen. Stop erin wat je lekker vindt of wat er voorradig is in je koelkast.
De vulling bevat in elk geval kaas! Vul dit aan met wat groentjes en een restje gare kip of kalkoen, ham...
 

Ingrediënten

voor 2 personen:
4 tortilla wraps, Tex Mex, uit een verpakking van 6 stuks (371 g)
enkele sneetjes chorizo
enkele sneetjes gerookte kipfilet
4 lente-uitjes
1 rode paprika
een stuk Cheddar en oud Brugge
quesadilla

Bereiding

Snij de chorizo en kipfilet in reepjes.
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Schil de paprika, gaat perfect met de getande kant van een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.
Rasp de kazen.

Beleg de wraps voor de helft met de ingrediënten.
quesadilla
Vouw ze dubbel en druk aan.
quesadilla  
Leg een bake-o-glide op de sudderplaat en leg er twee quesadilla's op. quesadilla 
Laat 2 tot 3 minuten bakken langs de ene kant, draai ze om en laat nog een paar minuten bakken. Nu is de buitenkant lekker krokant en de vulling smeuïg. 
quesadilla

Extra / Tip

De wraps kan je ook perfect bakken in een droge antikleefpan. Als je ze in olie bakt dan worden ze niet zo krokant.
quesadilla
Snij in punten en dien onmiddellijk op. Wanneer ze dienen als aperitiefhapje dan maak je de punten wat kleiner.
Geef er een frisse groene salade bij en een pittige salsa, guacamole of chilisaus.
 
quesadilla 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten