Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 19 december 2013

Mini quiche als borrelhapje

Zin om te aperitieven, éwel dan maak je toch vlug zo'n lekkere mini quiches!
Deze borrelhapjes zijn helemaal niets nieuws. Je koopt ze trouwens in alle supermarkten, vers of diepvries, met allerhande vullingen.

mini quiche als borrelhapje

Maar het loont wel de moeite om ze zelf te maken. Wat ik zou aanraden is om altijd zo'n pakje bladerdeeg vierkantjes in je diepvries voorradig te hebben. En met de vulling kan je alle kanten op, ei en room, en voor de rest kan je volop experimenteren. Prei en ham, zalm en witloof, broccoli en roquefort, ...

Ik heb mezelf vorige week een 'non-stick, 12 cup mini bun tray' van Tala cadeau gedaan. Echt het summum om in te bakken. Een volledig gamma is te koop bij Cook&Cool.
Genoeg gepraat, we beginnen eraan.


Wat heb ik gebruikt voor 12 hapjes:

3 bladerdeeg vierkantjes, Aveve
½ bakje kastanjechampignons
olijfolie
1 eetlepel pesto
1 eetlepel room
1 ei
zeezout
versgemalen zwarte peper


Hoe ga je tewerk:

Borstel de champignons en snij ze in kleine stukjes. Bak ze kort aan in een beetje olijfolie op de hete plaat. Kruid goed met peper en zout. Laat afkoelen.

Laat de bladerdeeg plakjes 10 minuutjes ontdooien. Snij elk vierkantje in 4 stukken.
Bekleed de bakvorm met bladerdeeg, zodanig dat de vier puntjes er bovenuit steken.

mini quiche als borrelhapje

Verdeel de afgekoelde champignons over de bakjes. 

mini quiche als borrelhapje
 
Klop het ei los met de room en pesto. Giet dit mengsel over de champignons.

mini quiche als borrelhapje

Schuif de vorm op het rooster op de bodem van de braadovenvloer. Laat bakken gedurende 20 à 25 minuten.

mini quiche als borrelhapje

Geniet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly