Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 27 december 2013

Knolseldersoep met Cheddar krokantje

Een makkelijk, vlug klaar soepje, de perfecte opwarmer op een koude winterdag.
Het kaas krokantje geeft er een feestelijke toets aan. 

Knolseldersoepje met Cheddar krokantje
 
Room hoeft er niet bij, als je de soep heel goed mixt dan bekom je een fluwelen soepje.
Het krokantje maken we op de sudderplaat.

Knolseldersoep met Cheddar krokantje


Wat heb ik gebruikt:

½ knolseldersoep, schil verwijderd en in stukken gesneden
1 prei, in ringen gesneden
1 middelmatige ui, gehakt
groentebouillon
3 laurierblaadjes
olijfolie
versgemalen peper
zeezout

Voor de kaas krokantjes:
1 kop versgemalen Cheddar
1 à 2 koffielp bloem
½ theelp gemalen steranijs, of een ander kruid naar keuze



Hoe ga je tewerk:

Schil de knolselder en snij in stukken.
Verwijder het meeste groen van de prei, was goed en snij het wit gedeelte in stukken.
Hak de ui grof.

Stoof de ui aan in een beetje olijfolie op de sudderplaat. Laat glazig worden maar niet kleuren.
Voeg de prei en de knolselder toe. Kruid met peper en zout.
Overgiet met de hete groentebouillon tot de groenten ruim onderstaan. Voeg de laurierblaadjes toe.
Breng de inhoud aan de kook op de sudder- of hete plaat.
Zet de pot met deksel op de onderste richel in de sudderoven. Laat de soep een 2-tal uur staan.

Verwijder de laurierblaadjes en mix of blender de soep héél fijn.

Het kaas krokantje maak je op de bake-o-glide op de sudderplaat.
Meng kaas, bloem en kruiden. De bloem zorgt voor een beetje binding. Schep met een koffielepel hoopjes op de bake-o-glide. Als de kaas begint te kleuren, draai dan voorzichtig het krokantje om met een spatel en laat nog eventjes bakken.
Neem de koekjes van de plaat en leg ze op een bord met keukenpapier.

Knolseldersoep met Cheddar krokantje

Schep de soep in borden en werk af met de kaas krokantjes.

Geniet!

Knolseldersoep met Cheddar krokantje

Deze kaaskoekjes zijn trouwens ook héél lekker als aperitiefhapje!
Kies om het even welke kaas en probeer eens met volgende kruiden: oregano, rozemarijn, garam masala, ras-el-hanout, bruschetta kruiden, ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly